Model 3

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover: de Tesla Model 3 komt naar Nederland. In enkele Tesla-stores is de Model 3 namelijk al te bewonderen en wie zijn aankoop nu bevestigt, mag in februari de sleutels in ontvangst nemen.

Als Performance en Long Range

In eerste instantie verschijnt de Model 3 in twee versies op de markt. Hij komt als Performance en Long Range, waarbij ze respectievelijk een actieradius hebben van 530 en 544 km (volgens WLTP). De acceleratie naar de 100 km/u van de Performance verloopt in 3,7 sec., terwijl de Long Range-variant er 1,1 sec. langer over doet. De topsnelheid bedraagt respectievelijk 233 en 250 km/h. Het gewicht en de laadruimte zijn in beide gevallen hetzelfde: 1.847 kg en 425 liter.

Optioneel is de Model 3 leverbaar met een dubbele elektromotor (en dus vierwielaandrijving), Performance-velgen (20 inch) en -remmen, alsmede een verlaagde wielophanging. De Long Range beschikt over lichtmetalen wielen in 18- of 19 inch-formaat. Daarnaast is de Performance-uitvoering voorzien van een carbon fiber spoiler, die zowel optisch als aerodynamisch nut heeft.

Goedkopere uitvoering

Over een tijdje zullen de twee genoemde versies vergezeld worden door een goedkopere uitvoering. Hierdoor levert Tesla in qua prijs en de koper qua uitrusting. Waarschijnlijk wordt de instap-Model 3 niet goedkoper dan € 50.000,-.

Futuristisch interieur

Bij veel merken blijft een interieur als dat van de Model 3 conceptueel, maar niet bij Tesla. De bediening van de auto verloopt via het centrale 15 inch touchscreen, die overigens horizontaal i.p.v. verticaal is geplaatst. Het stuurwiel is een opvallend stuk compacter dan de Model S en Model X.

Prijzen

Wie interesse heeft in de Model 3, is uiteraard ook benieuwd naar de prijzen. Voorlopig is de Long Range-versie het goedkoopst met een prijskaartje van € 58.800,-. De Performance-uitvoering is er vanaf € 69.700,-.

Standaard beschikt de Model 3 over de nodige Autopilot-hardware, maar er is meer. Zo is hij optioneel leverbaar met Enhanced Autopilot tegen een meerprijs van € 5.300,-.

Categorieën