Škoda Rapid Spaceback 2017

Škoda heeft de Rapid Spaceback weer klaargestoomd, met diverse updates voor de techniek en vormgeving. Op de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017) vindt voor het eerst de onthulling plaats.

Vernieuwd design

De Rapid Spaceback heeft een vernieuwd design, waarbij voornamelijk de voorzijde werd aangepakt. Voortaan zien we een opnieuw ontworpen voorbumper met nieuwe mistlampen, en een dunne chroomstrip onder de grille. Deze verchroomde lijn is overigens standaard vanaf de Style-uitvoering. De achterzijde beschikt vanaf nu over donkergetinte C-vormige achterlichten en een verlengde achterruit, dat ook standaard aanwezig is vanaf de Style-versie.

Tevens zijn de koplampen voorzien van Bi-Xenon-techniek en LED-dagrijverlichting. Daarnaast is het programma van de Rapid Spaceback verder uitgebreid met o.a. nieuwe velgdesigns. 

Interieur weer up-to-date

Niet alleen de buitenzijde, ook het interieur is weer helemaal up-to-date. Škoda verving onder meer de deurpanelen, en tekende de instrumenten, ventilatieopeningen en het airco-bedieningspaneel opnieuw. 

De vernieuwde Rapid Spaceback is leverbaar met nieuwe infotainmentsystemen, die Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink en SmartGate ondersteunen. Verder omvat de uitrusting het Škoda Surround System, Bluetooth, een WLAN-hotspot en meerdere USB-poorten.

De veiligheidsuitrusting is eveneens modern te noemen. Zo heeft hij standaard of optioneel vermoeidheidsherkenning, Front Assist (inclusief noodremfunctie), Hill-Climb Assist en zes airbags.

Nieuwe benzinemotor

Binnenkort is de Rapid Spaceback ook te bestellen met de nieuwe 1.0 liter TSI-benzinemotor. Deze krachtbron vervangt de huidige 1.2 liter-versie, en is bovendien 10 kilogram lichter. Er is keuze uit twee vermogensvarianten: de één levert 95 pk aan vermogen, de ander is 110 pk sterk. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 4,4 – 4,5 liter/100 km (CO2-emissie: 101 tot 104 g/km).

Naast de 1.0 liter TSI, biedt de Tsjechische fabrikant ook de 1.4 liter TSI (125 pk), 1.4 liter TDI (90 pk) en 1.6 liter TDI (116 pk) aan.

Categorieën