Škoda Kodiaq Sportline 2017

Nadat gisteren de wereld heeft kennisgemaakt met de Scout-versie van de Kodiaq, presenteert Škoda vandaag wederom een nieuwe uitvoering van dit model. Het Tsjechische merk stelt de Kodiaq Sportline voor, die over een sportieve uitrusting beschikt.

19 inch velgen zijn standaard

De Kodiaq Sportline is een sportief ogende uitvoering, wat onder meer is te zien aan de zwart gespoten grille, buitenspiegelkappen, dakreling en raamlijsten. Daarnaast is hij te herkennen aan een zilverkleurige sierstrip onder de achterbumper, en staat het model standaard op nieuwe 19 inch lichtmetalen velgen. 20 inch exemplaren biedt Škoda als optie aan.

Ambition-uitrusting als basis

De Sportline-uitvoering heeft de uitrusting van de Ambition als basis. Hieraan worden o.a. elektrisch verstelbare sportstoelen, Alcantara-bekleding en een met leder bekleed stuurwiel toegevoegd. Verder is de Kodiaq Sportline voorzien van aluminium pedalen, sportief vormgegeven klokken (inclusief weergave van G-krachten en turbodruk), Driving Mode Select, elektrisch verstelbare buitenspiegels en LED-sfeerverlichting met keuze uit tien kleuren.

Motoraanbod

Het motoraanbod bestaat, net als bij de Kodiaq Scout, uit drie keuzes. De Sportline-versie wordt geleverd in combinatie met een 1.4 liter TSI (150 pk), 2.0 liter TSI (180 pk) en 2.0 liter TDI (190 pk). Alle motorvarianten beschikken standaard over vierwielaandrijving.

Debuut in Genève

Zoals altijd staat de Autosalon van Genève op de planning in maart. Škoda stelt op deze belangrijke autobeurs de Kodiaq Sportline voor het eerst voor aan pers en publiek. Prijzen worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Categorieën