Skoda Superb iV

Al jaren is de Skoda Superb een populaire auto in het zakelijke circuit, en dan met name als comfortabele combi. Naast de beschikbare benzine- en dieselmodellen komt Skoda nu ook met een hybride versie: de Skoda Superb iV.

Plug-in hybride

In de race om een lagere Co2-uitstoot moet ook Skoda aan de elektrische aandrijving. Met de CITIGOe iV bood Skoda al een volledig elektrische stadsauto aan, maar nu is er dus ook een hybride: de Superb die ook de naam iV meekrijgt. De Skode Superb iV is er in hatchback en combi.

Skoda Superb iV

De Skoda Superb iV combineert een 1.4 liter TSI benzinemotor met een elektromotor tot een sportieve 218pk en 400Nm. Opvallend genoeg is de 1.5 liter TSI benzinemotor die al verkrijgbaar was in de Superb niet gebruikt voor de hybride. Ook de reeds beschikbare DSG-automaat met 7 versnellingen is niet gebruikt: de DSG-automaat van de Superb iV moet het met een versnelling minder doen.

Naar Tsjechië

Op papier kan de Skoda Superb iV 55 kilometer puur elektrisch rijden (WLTP), maar het is de vraag of dit in de praktijk haalbaar is. De elektromotor helpt vooral om het verbruik naar beneden te krijgen. Maar elke kilometer die je rijdt op stroom is natuurlijk mooi meegenomen. De 13 kWh accu is geheel weggewerkt in de bodem van de auto, en kost dus geen bagageruimte.

Skoda Superb iV hatchback

Volledig opgeladen en volgetankt kun je zo’n 850 kilometer vooruit, aldus Skoda. Dat is voldoende om op één tank bijvoorbeeld Tsjechië, het thuisland van Skoda, te bereiken. Want zo’n ruime auto als de Superb is natuurlijk gemaakt om mensen en bagage comfortabel over lange afstand te vervoeren, vandaar dat ze ook erg populair zijn als taxi.

Nu verkrijgbaar

Vanaf nu staat de Skoda Superb iV bij de dealer en hij is direct te bestellen. Je kunt hierbij kiezen uit twee carrosserievarianten (hatchback of combi) en twee uitvoeringen.  De Business Edition is standaard uitgerust met onder andere LED-koplampen, wifi-hotspot en draadloos opladen van telefoon. Airconditioning met twee klimaatzones, cruise control en een 8 inch touchscreen zijn tevens inbegrepen.

De Sportline Business uitvoering is luxer en sportiever. Grotere velgen, mooiere koplampen en LED-achterlichten maken het uiterlijk meer opvallend, terwijl in het interieur sportstoelen met alcantara bekleding en een volledig digitaal dashboardscherm op de eigenaar zitten te wachten. Daarnaast is ook het onderstel aangepast voor een meer sportief rijgedrag.

Skoda Superb iV Combi

De Skoda Superb is verkrijgbaar vanaf 42.450 Euro te krijgen als hatchback in de Business Line uitvoering. De combi is 1000 Euro duurder. De Sportline Business begint bij 45.950 Euro. Hiermee is de hybride iV wel een paar duizend Euro duurder dan de benzine- en dieseluitvoeringen, maar een lager brandstofverbruik zou dit prijsverschil op termijn teniet moeten doen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *