Seat Leon Cupra 2017

Half november kondigde Seat al de vernieuwde Leon Cupra aan, maar vandaag heeft de Spaanse constructeur alle details vrijgegeven (behalve de prijzen). In het voorjaar van 2017 arriveert hij in Nederland.

300 pk sterk

Het vermogen van de 2.0 liter TSI-motor is door Seat tot 300 pk verhoogd (+10). Nog belangrijker is het toegenomen maximumkoppel, dat steeg van 350 naar 380 Nm. De trekkracht is geheel beschikbaar tussen 1.800 en 5.500 tpm. 

Tevens maakt Seat bekend, dat de Leon ST Cupra naar wens over vierwielaandrijving beschikt. Dit wordt gecombineerd met een automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling.

Standaardvoorzieningen

Standaard levert Seat de Leon Cupra met adaptieve chassis control en een elektronisch sperdifferentieel. Verder is het mogelijk de auto met Cupra Drive Profile in diverse standen in te stellen, zoals Comfort, Eco, Sport, Individual en Cupra.

Optioneel is het model te bestellen met veiligheids- en connectiviteitssystemen als Traffic Jam Assist, Lane Assist, adaptieve cruise control, Pedestrian Protection en het Media System Plus met 8 inch display. 

Categorieën