Seat SUV 2018 (persconferentie)

Wederom brengt Seat op korte termijn een nieuw model uit. Ditmaal een grote SUV, dat meteen als Seat’s vlaggenschip wordt gepositioneerd. Volgend jaar verschijnt hij op de markt.

Drie SUV’s in totaal

In 2018 bestaat de Seat-modellenlijn uit drie SUV’s. Op dit moment staat alleen de Ateca in de prijslijsten, maar daar komt spoedig verandering in. Zoals we eerder al berichtten, volgt later dit jaar de onthulling van een compacte SUV: de Arona. Volgend jaar wordt aan dat lijstje nog een nieuwe, grote SUV toegevoegd. Hoe dit model heet, is nog onduidelijk.

Ontwikkeld in Spanje, gebouwd in Duitsland

Hoewel de Arona gebouwd zal worden in Barcelona, vindt de productie van Seat’s grote SUV plaats in het Duitse Wolfsburg. Wel zegt Seat, dat de nieuweling ontworpen en ontwikkeld is in zijn thuisland. 

Dat Seat zijn nieuwste aanwinst in Duitsland produceert, heeft een duidelijke reden. Het model maakt gebruik van het MQB A2-platform, en daar is de Volkswagen Tiguan Allspace ook op gebaseerd. Om de kosten binnen het concern te drukken, worden beide modellen onder één dak gebouwd.

Categorieën