In mei introduceerde Renault het voorlopige topmodel van het complete gamma; de Renault Rafale. Een uit de kluiten gewassen SUV-Coupe, losjes gebaseerd op de Espace en Austral. Nu presenteert Renault het voorlopige topmodel van de reeks; de Renault Rafale E-Tech 4×4 300; een plugin-hybride met 300 pk. Voorzien van vierwielaandrijving en een elektrische range van 100km moet de Rafale het de Duitse concurrentie moeilijk gaan maken.

De Renault Rafale E-Tech 4×4 300 leent zijn aandrijflijn van de E-Tech Hybrid 200, maar dan met wat extra power. De 1,2-liter driecilinder benzinemotor kreeg een nieuwe turbo en levert nu 150 pk en 230 Nm koppel.

Drie elektromotoren creëren een systeemvermogen van 300 pk. Een van die elektromotoren (136 pk en 195 Nm) drijft de achterwielen permanent aan. De 22 kWh batterij zorgt voor een elektrische range van 100 kilometer.

Vierwielbesturing

Ook beschikt de Rafale over een standaard vierwielbesturingssysteem, Renault noemt het 4CONTROL, wat samen met de vierwielbesturing moet zorgen voor grip tijdens alle weersomstandigheden.

Ook het onderstel is opnieuw gekalibreerd, en met drie rijmodi (Comfort, Dynamic, Sport) past de auto zich aan je rijstijl aan. Het adaptieve onderstel van de Rafale E-Tech 4×4 300 biedt extra rijcomfort of juist meer dynamiek. Verwacht geen echt sportieve aspiraties, maar wellicht gaat de Rafale ons nog verrassen.

De Rafale E-Tech 4×4 300 krijgt ook meteen een bijzondere uitvoering: Atelier Alpine. Deze speciale versie combineert elementen zoals de blauwe satin carrosseriekleur van de foto’s, een zwevende achterspoiler in zwart, 21-inch ‘Chicane’ wielen en vloermatten in het iconisch blauwe kleurtje. Alles bij elkaar zorgt dit voor een echte ‘Alpine beleving’, aldus Renault.

Prijzen al bekend

De prijzen van dit Franse feestje maakt Renault ook al bekend:

Voor de 4×4 300 pk esprit Alpine variant betaal je 55.290,00. Die is al behoorlijk compleet uitgerust met o.a. 20 inch lichtmetaal,  een oplichtend Alpine-logo in je voorstoelen, stoelverwarming, elektrisch bedienbare achterklep, automatische airco, adaptieve cruise control, en lane assist.

De topversie Atelier Alpine kost 59.790,00 en maakt het Rafale feest compleet met o.a. matrix verlichting, massagefuncties in de voorstoelen en een verwarmd stuur.  

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *