Renault Clio R.S. 18 2018

Renault houdt de Clio R.S. in de schijnwerpers met een gelimiteerde uitvoering. Het Franse merk presenteert de Clio R.S. 18, geïnspireerd op de F1-auto van Renault Sport Formula One Team.

Black & Yellow

De Clio R.S. 18 valt op door de donkere carrosseriekleur Noir Profond, en elementen in de kleur Jaune Sirius. Denk aan de voorspoiler, sierlijsten en naafdoppen. Ook ontdekken we een R.S. 18-badge op de voorportieren en het R.S.-logo op het dak.

Het interieur kenmerkt zich door Renault Sport-vloermatten en ventilatieopeningen van koolstofvezel. Verder springt het met leder/Alcantara beklede stuurwiel in het oog. Om de exclusiviteit van de Clio R.S. 18 te benadrukken, prijkt een serienummer op de instaplijst.

Akrapovič-uitlaatsysteem is standaard

De gelimiteerde versie leent de basis van de Clio R.S. 220 EDC Trophy. Hierdoor profiteert ook de R.S. 18-uitvoering van een verlaagd onderstel en gewijzigde dempers. Onder de kap is niets veranderd. Dit betekent een 220 pk sterke 1.6 liter turbomotor met 280 Nm koppel. Deze is gekoppeld aan een zestrapsautomaat, en laat van zich horen via een Akrapovič-uitlaatsysteem.

Categorieën