Renault Clio R.S. 2016

Renault heeft onlangs de Clio R.S. aan een facelift onderworpen. De sportieve Clio is leverbaar in twee vermogensvarianten met 200 of 220 pk. De prijzen maakt het Franse merk later bekend. De opgefriste Clio R.S. is vanaf deze zomer te bestellen, en wordt in het najaar geleverd.

Nieuwe 18 inch velgen

In navolging van de vernieuwde Clio, is er nu ook de opgefriste R.S.-versie. De meeste veranderingen zijn hetzelfde: C-vormige lichtunits, een opnieuw ontworpen grille en nieuwe achterlichten. Toch zijn er ook andere wijzigingen doorgevoerd. Zo is de Clio R.S. onder andere leverbaar met R.S. Vision LED-verlichting en nieuwe 18 inch velgen.

Twee vermogensvarianten

De vernieuwde Renault Clio R.S. is leverbaar in twee vermogensvarianten, namelijk met 200 of 220 pk. Het laatstgenoemde pk-aantal geldt voor de Trophy-versie, die in 6,6 seconden van 0 tot 100 km/h sprint en een topsnelheid heeft van 235 km/h.

Beiden maken gebruik van een zestraps EDC-automaat met dubbele koppeling, die te bedienen is via schakelpeddels achter het stuur. Ook beschikt de Clio R.S. over Launch Control, waarmee altijd de snelste sprinttijd kan worden behaald.

Tevens laat Renault weten drie verschillende chassistypen aan te bieden voor zijn kleinste R.S.-model. De 200 pk-versie is verkrijgbaar met een Sport- of Cup-chassis, terwijl de variant met 220 paardenkrachten wordt aangeboden met het Trophy-chassis. De sterkste uitvoering is optioneel leverbaar met een door Akrapovič ontwikkeld uitlaatsysteem.

Wel de looks, niet de power: de GT-Line

Voor degene die wél de looks wenst van de R.S., maar niet de power, is er de GT-Line. Deze uitvoering beschikt over een verchroomd uitlaatsierstuk, waarbij de zijkirts, diffuser en 16 of 17 inch lichtmetalen wielen zijn uitgevoerd in de kleur Gris Métal. Het interieur van de Clio GT-Line heeft o.a. veel blauwe accenten, een met leder bekleed stuurwiel, sportstoelen met speciale bekleding en aluminium pedalen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën