Renault ZOE e-Sport Concept 2017

Eerder berichtten wij al over de verrassing, die Renault voor de Autosalon van Genève in petto had. Onlangs is ‘ie zoals beloofd onthuld: maak kennis met de ZOE e-Sport Concept.

Pijlsnel: 0-100 km/h in 3,2 sec.

Om het ietwat ‘saaie’ imago van de ZOE op te poetsen, toont Renault in Genève de ZOE e-Sport Concept. Dit studiemodel is geheel elektrisch en bovendien pijlsnel: de acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt slechts 3,2 seconden. Twee elektromotoren (één op elke as), met een gecombineerd vermogen van 460 pk en 640 Nm trekkracht, zijn hier verantwoordelijk voor. De topsnelheid ligt op 210 km/h, dat volgens Renault vanuit stilstand binnen 10 seconden is bereikt. 

Een elektrische auto is niet de lichtste, en dat geldt ook voor de ZOE e-Sport Concept. De concept-car legt 1.460 kilogram in de weegschaal, wat grotendeels te danken is aan de twee batterijen (40 kWh aan capaciteit).

Ook sportief vanbuiten

De ZOE e-Sport Concept weet zich niet alleen op technisch vlak te onderscheiden van het reguliere model. Qua vormgeving maakt hij een sportieve indruk: dit is de taak van de aangedikte bodykit, grote luchtinlaten, dakspoiler en diffuser. De 20 inch wielen zijn van groot formaat, maar zorgen voor een agressieve uitstraling.

Daarnaast meldt Renault, dat het studiemodel is voorzien een grotere spoorbreedte, verlaagd chassis en vierwielaandrijving.

Recaro-kuipstoelen 

Hoewel de buitenzijde ruig overkomt, hangt er in het interieur een kalme sfeer. Het dashboard oogt behoorlijk clean, net als het rechthoekige stuurwiel. Alcantara-bekleding zien we o.a. op de Recaro-kuipstoelen, deurpanelen en het sportstuur. Tot slot zien we her en der blauwe accenten, en prijkt aan de passagiers-kant het opschrift ‘ZOE e-Sport Concept’.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën