Er gaat de laatste tijd geen maand voorbij of Renault is in het nieuws met een nieuw model, facelift of upgrade. Ze timmeren goed aan de weg en in elk segment kunnen ze met een moderne auto concurreren. Deze week werd in het D-segment de nieuwe Renault Rafale geïntroduceerd. Wat kunnen we binnenkort nog meer verwachten van Renault?

Rafale

De Rafale is geboren met de nieuwe designtaal van Gilles Vidal, Head of Design bij Renault. Het is een SUV-coupé, wat garant moet staan voor veel ruimte en een sportief uiterlijk. Dit moet een ander publiek aanspreken dan de recent geïntroduceerde Espace. De Rafale wordt geleverd als full-hybrid, met in totaal 200 pk. Later komt er nog een vierwiel aangedreven variant op de markt met 300 pk.

De Renault Rafale met de nieuwe designtaal.

Het interieur van de Rafale is hetzelfde als die van de nieuwe Espace. Hierin valt het brede middenconsole op, met een scherm dat lichtelijk naar de bestuurder is gedraaid. De functie van de grote vliegtuighendel in het midden is nog niet helemaal duidelijk. Als dat een handsteun is, had het wel iets subtieler gekund. Het verschil in kleur in de deuren geeft een gevoel van diepte, waardoor het interieur nog ruimer oogt.

De Rafale en de nieuwe Espace delen hetzelfde interieur.

Renaults, Renaults en nog meer Renaults

In elk segment settelt Renault zich met een nieuw model of facelift. Recent is er nieuw leven in de Espace geblazen, waardoor er toch een 7-zitter in het gamma van Renault blijft.

De Megane is inmiddels beschikbaar met een 100% elektrische aandrijflijn. Naar aanleiding van de rijtest met de elektrische Megane denken we dat Renault daar goede zaken mee gaat doen.

De Clio heeft recentelijk ook een facelift gekregen. Hiermee is hij ook beschikbaar als E-Tech Full Hybrid. Deze auto moet de concurrentie in het B-segment gaan afschudden. Het design en aandrijflijn is schijnbaar ook goed ontvangen bij Mitsubishi, zij hebben namelijk hun ‘eigen’ Mitsubishi Clio Colt gemaakt.

De nieuwe Renault Clio. Mitsubishi heeft met de Colt een kopie gemaakt.

De Austral is ook een relatief nieuw model van Renault. Tijdens de rijtest kwamen wij erachter dat het in de basis een goede auto is, maar helaas is het zitgedeelte niet altijd even comfortabel.

Ook op het gebied van de bestelauto’s is er nieuws vanuit Frankrijk. De Kangoo is er in een volledig elektrische variant. Deze bestelauto is ideaal voor stedelijke gebieden. Daarnaast is Renault ook bezig met het elektrificeren van de Trafic en de Master.

Last but not least, de Arkana. Dit kleinere broertje van de Rafale valt qua verkoop schijnbaar niet tegen. Dus als het aan Renault ligt wordt de Rafale een succesnummer. De Rafale is beschikbaar vanaf het voorjaar van 2024, wij zijn benieuwd naar de verkoopcijfers!

De Arkana is de kleine broer van de Rafale.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *