Renault Clio facelift

Een bekend gezicht in autoland heeft zojuist weer een frisse wind in de zeilen gekregen. De vijfde generatie van de Renault Clio is al sinds 2019 onder ons. Renault vindt het daarom de hoogste tijd om de Clio een flinke facelift te geven. Een nieuw logo, een nieuwe kleur en een nieuwe uitvoering, moeten de Clio weer helemaal up-to-date brengen.

Renault Clio facelift

Het nieuwe familiegezicht

Het eerste wat ons opvalt, is dat de Clio vooral vanaf de voorkant een behoorlijke transformatie heeft ondergaan. Naast het nieuwe logo, zijn namelijk ook de grill, de lampen en de bumper aangepast. Voor zoverre de term facelift, dit is een volledige faceswap! Een andere toevoeging aan de voorkant, zijn de ‘F1-blades’ aan de onderkant van de bumper.

Aan de achterkant zijn de wijzigingen minder rigoureus, maar nog steeds herkenbaar. Wederom is het nieuwe logo niet te missen en onderop de bumper zitten nu twee luchthappers. Dit moet de luchtstroming verbeteren en de auto efficiënter maken.

Esprit-Alpine

Binnen in de nieuwe Renault Clio is er een keuze tussen een 7- of 10-inch multimediasysteem. Als er gekozen wordt voor de nieuwe Esprit-Alpine uitvoering, dan is dit standaard de 10-inch uitvoering. Het Esprit-Alpine label wordt nu ook bij de Clio geïntroduceerd, nadat het eerder op de Renault Austral zijn debuut maakte. De ‘F1-blades’ zijn op deze uitvoering, altijd in de matte variant van de nieuwe kleur, Gris-schiste.

Daarnaast is de Franse vlag niet te missen op de zijkant van de stoel en als stiksel op het stuur. Renault zegt dat de sportieve stoelen van de Esprit-Alpine niet alleen sportief, maar ook milieuvriendelijk zijn. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen in het zitvlak en de rugleuning.

Opwarmer voor de Renault 5?

Op het gebied van motorisering, heeft de Renault Clio inmiddels de mogelijkheid tot een E-Tech full-hybrid systeem. De hybride motor levert in totaal 145 pk, dankzij een 1,6 liter motorblok en twee elektromotoren.

Een behoorlijke facelift dus voor de Renault Clio, die ons een goed beeld geeft wat er verwacht kan worden van de nieuwe Renault 5. Ondanks dat dit model volledig elektrisch wordt aangedreven, is de Clio de eerste hatchback van Renault met de nieuwe styling. In 2024 zullen we het weten, wanneer er voor het eerst sinds 1996 weer een 5 naast een Clio in de showroom verkocht wordt.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *