Op 24 april presenteerde MINI vol trots de nieuwste aanwinst binnen hun familie: de volledig elektrische MINI Aceman. Dit model markeert niet alleen een uitbreiding van de MINI Familie, maar ook een stap richting een volledig elektrische toekomst. De MINI Aceman is vanaf 13 juni te configureren en te bestellen via de MINI-website. Dankzij zijn hoge maar concurrerende vanafprijzen en nieuwe pakketstructuur valt de Aceman dit jaar binnen de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) regeling van de overheid. Dat scheelt.

Plek in het gamma

De MINI Aceman is verkrijgbaar in twee versies: de Aceman E en de Aceman SE. De Aceman E heeft een consumentenadviesprijs van €38.990,- en de Aceman SE kost €40.990,-. De Aceman positioneert zich prijstechnisch tussen de MINI Cooper en de MINI Countryman.

De MINI Aceman combineert compacte afmetingen met een ruime binnenkant. Zijn typische ontwerp, inclusief een karakteristiek zijaanzicht en specifieke vorm van de wielkasten, zorgt ervoor dat hij meteen herkenbaar is. De Aceman meet 4,07 meter in lengte, 1,75 meter in breedte en 1,50 meter in hoogte. Binnenin valt vooral het ronde OLED-display op, met een diameter van 240 mm. Voor wie vaak met een aanhanger rijdt, biedt de nieuwe Trailer Assistant uitkomst. Deze helpt bij het manoeuvreren en geeft advies over de stuurbewegingen bij achteruitrijden, al is de trekhaak alleen beschikbaar bij het XL pakket.

Specificaties van de MINI Aceman

De Aceman E wordt aangedreven door een elektromotor die 135 kW (184 pk) en 290 Nm koppel levert. Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in 7,9 seconden en heeft een topsnelheid van 160 km/u. Met een hoogvoltage-accu van 42,5 kWh biedt hij een actieradius tot 310 km volgens de WLTP-norm. Voor snelladen kan de Aceman E met 75 kW worden opgeladen. De Aceman SE is krachtiger, met een vermogen van 160 kW (218 pk) en 330 Nm koppel. Hij accelereert in 7,1 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 170 km/u. Zijn 54,2 kWh-accu zorgt voor een actieradius tot 406 km, en hij kan met 95 kW snelladen.

Jullie kunnen kiezen uit vier individuele trims.. De Essential Trim biedt simpliciteit en functionaliteit, de Classic Trim voegt een vleugje elegantie toe met opties zoals een wit of zwart dak, de Favoured Trim staat voor individuele expressie met het Multitone Dak, en de sportieve JCW Trim brengt de flair van autosport in het ontwerp. Naast deze trims zijn er pakketten van XS tot XL, met prijzen die variëren van €1.300,- tot €8.800,-.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *