BMW M5 2018

Bij de Nederlandse importeur zijn erover uit, hoeveel de nieuwe BMW M5 moet kosten. Het prijskaartje begint bij € 161.500,-. De levering start in maart volgend jaar, terwijl bestellen vanaf 20 september mogelijk is.

V8-biturbomotor blijft

Eind augustus was het zover. Nadat de nieuwe M5 meerdere malen werd gespot, heeft BMW zijn supersedan eindelijk officieel onthuld. Als we de ingenieurs mogen geloven, zet het model meerdere stappen voorwaarts.

De brute 4.4 liter V8-biturbomotor bleef behouden en levert nu 600 pk. Het maximumkoppel bedraagt 750 Nm, dat van 1.800 tot 5.600 tpm beschikbaar is. Hierdoor duurt de sprint van 0-100 km/h slechts 3,4 sec en ligt de elektronisch begrensde topsnelheid op 250 km/h.

Vier -of achterwielaandrijving

In eerste instantie werd voor de verdwijning van achterwielaandrijving gevreesd, maar dat blijkt overbodig. Door middel van xDrive-standen, kan de BMW M5 zowel vier- als achterwielaangedreven worden.

Standaard is de nieuwe BMW M5 voorzien van adaptieve LED-koplampen met grootlichtassistent, het Professional-navigatiesysteem, een Harman Kardon-audiosysteem en Dynamic Damper Control. Elektrisch verstelbare sportstoelen met lederen Merino-bekleding is ook standaard, evenals stoelverwarming.

Categorieën