BMW M5 2017

BMW heeft zojuist de nieuwe generatie M5 voorgesteld. Het ultieme topmodel binnen de 5 Serie-familie is er zowel met achter- als vierwielaandrijving. Bestellen kan vanaf september, terwijl de levering in lente 2018 start. De Nederlandse prijzen volgen spoedig.

Inschakelbare achterwielaandrijving

De nieuwe M5 maakt gebruik van dezelfde krachtbron als zijn voorganger: een 4.4 liter V8-biturbomotor. Het vermogen is toegenomen tot 600 pk en het maximumkoppel bedraagt 750 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt slechts 3,4 seconden, de elektronisch begrensde topsnelheid ligt op 250 km/h. Wie het M Driver’s Package bestelt, haalt een maximale snelheid van 305 km/h. Schakelen gebeurt altijd via een Steptronic-achttrapsautomaat.

Waar M5-liefhebbers voor vreesden, was het verdwijnen van de achterwielaandrijving. BMW stelt puristen gerust met de M xDrive-modussen. De bestuurder kan kiezen uit 4WD, 4WD Sport of 2WD, oftewel: volledige achterwielaandrijving is inschakelbaar. Hiermee behoort driften tot de mogelijkheden.

Agressief uiterlijk voor BMW M5

De BMW M5 is herkenbaar als lid van de 5 Serie-familie, maar oogt uiterlijk een stuk agressiever. De M-divisie voorziet hem van grotere koelopeningen, dikkere bumpers en een diffuser met vier uitlaatpijpen. Door de toepassing van diverse CFRP-elementen (met koolstofvezel versterkt kunststof), is de BMW M5 15 kg lichter dan zijn voorganger.

Standaard staat BMW’s nieuwste krachtpatser op gepolijste 19 inch lichtmetalen velgen in Orbit Grey. 20 inch-exemplaren zijn optioneel te bestellen.

Interieur: een indrukwekkende werkplek

Het interieur is een indrukwekkende werkplek. We zien een digitaal instrumentarium met analoge meters en andere informatievoorzieningen. Denk aan de setting van o.a. stuurinrichting, motor en onderstel. Daarnaast is er een Head-Up Display, die de belangrijkste gegevens in het gezichtsveld van de bestuurder weergeeft.

De nieuwe BMW M5 is standaard voorzien van elektrisch verstelbare M-sportstoelen met lederen Merino-bekleding. Optioneel levert BMW ook multifunctionele M-stoelen met kuipstoelachtige vorm.

Categorieën