Volkswagen Golf Sportsvan 2017

Op de komende IAA in Frankfurt (14 t/m 24 september 2017) presenteert Volkswagen de vernieuwde Golf Sportsvan. Vanaf medio november is hij verkrijgbaar in Nederland. Prijzen en specificaties worden later naar buiten gebracht.

Nieuwe exterieurkleuren

De nieuwe voor- en achterbumper en LED-dagrijverlichting laten zien, dat het om de vernieuwde Volkswagen Golf Sportsvan gaat. Hij is leverbaar met keuze uit vijf nieuwe velgdesigns en een aantal nieuwe exterieurkleuren, zoals Cranberry Red. Optioneel is hij ook te verkrijgen met Full LED-hoofdverlichting, in plaats van Xenon-verlichting.

Niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur is aangepakt. Zo is ‘ie voorzien van nieuwe afwerkingdetails.

Automatische cilinderuitschakeling

Volkswagens opgefriste Golf Sportsvan is leverbaar met keuze uit diverse TSI-benzinemotoren en TDI-krachtbronnen. Tevens is de krachtigste benzinemotor voorzien van automatische cilinderuitschakeling, dit om het brandstofverbruik te reduceren.

Niet alleen de Golf, maar ook de vernieuwde Golf Sportsvan is er met veel nieuwe innovaties. Een voorbeeld hiervan is het uitgebreide Discover Pro-infotainmentsysteem met gebarenbediening. Dankzij de VW Media Control-app en een WiFi-hotspot, verander je je tablet en smartphone in een afstandsbediening voor het zojuist genoemde infotainmentsysteem.

Veiligheidssystemen

Standaard is er een reeks aan assistentiesystemen beschikbaar, zoals voetgangerherkenning, File Assistent, Park Assist, PreCrash en Trailer Assist.

Categorieën