Opel Grandland X Hybrid4

We zaten er al een tijdje op te wachten, maar eindelijk is het zover. Opel introduceert de plug-in hybride Grandland X Hybrid4. De auto is voorzien van zowel een benzine- als elektromotor. Hoeveel de Opel Grandland X Hybrid4 gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Plug-in hybridetechniek voor Opel’s SUV

De Grandland X Hybrid4 heeft een plug-in hybride aandrijflijn. Dit betekent dat hij beschikt over een 200 pk sterke 1.6 liter turbobenzinemotor en twee elektromotoren. Deze elektrische krachtbronnen leveren samen 109 pk. Het gecombineerde vermogen, van alle motoren samen, bedraagt ruim 300 pk.

Met de Grandland X Hybrid4 is het ideaal om in stedelijke omgeving elektrisch te rijden. Dit kan tot wel 50 km (volgens de nieuwe WLTP-testcyclus). De accucapaciteit van de lithium-ion batterij bedraagt 13,2 kWh. De gemiddelde CO2-uitstaat komt neer op 49 g/km en staat gelijk aan een gemiddeld brandstofverbruik van 2,2 liter/100 km.

Doordat de benzinemotor en één elektrokrachtbron de voorwielen aandrijven, is de tweede elektromotor op de achteras gemonteerd. Dit zorgt voor vierwielaandrijving, vandaar het cijfer ‘4’ in de naam. Schakelen gebeurt via een 8-trapsautomaat.

Vier rijmodussen en One Pedal Driving

Zoals in veel moderne auto’s, laat de Opel Grandland X Hybrid 4 de bestuurder kiezen uit meerdere rijmodussen. Je kunt kiezen uit Electric, Hybrid, AWD en Sport.

Het opladen van Opels SUV is kinderspel. De batterij is onder de achterbank weggewerkt, zodat het verder geen ruimte inneemt. Opladen via een publieke AC-laadpaal duurt minder dan 2 uur, dankzij de 6,6 kW on-board lader.

Om zo ver mogelijk op één acculading te komen, is One Pedal Driving mogelijk. De Grandland X Hybrid4 beschikt over een regeneratief remsysteem, waarbij energie tijdens het remmen wordt omgezet in elektriciteit. Je hoeft enkel het gaspedaal los te laten. Het elektrische rijbereik kan daardoor tot wel 10% toenemen.

Zwarte motorkap op de Opel Grandland X Hybrid4

Niet alleen qua techniek onderscheidt de Hybride4-versie zich van de reguliere Grandland X-varianten. Ook voor het exterieur heeft Opel iets bedacht: een zwarte motorkap. Deze is optioneel leverbaar en dus niet standaard.

Wij testte recent de Grandland X

Kortgeleden hebben wij de turbodieselversie van de Opel Grandland X aan een test onderworpen. Hoe wij deze SUV hebben ervaren, lees je hier!

Categorieën