Waar de nieuwe Opel Mokka-e al het beeld oproept van de klassieke Manta, met name door de groen zwarte kleurstelling, pakt Opel nu door met een teaser van een elektrische Manta. De volledige naam van het teasermodel is nogal een mondvol, Opel zelf noemt het de Opel Manta GSe ElektroMOD. ElektroMOD is een verwijzing naar ‘restomod’: een term voor gerestaureerde en/of verbeterde exemplaren van klassiekers. Uit de beelden wordt dan ook meteen duidelijk dat het design zwaar leunt op de klassieke Manta uit de jaren ’70. Dat Opel opnieuw een klassieke naam terugbrengt is geen verrassing. Twee jaar geleden schreven we al dat Opel terug wil naar de iconische modellen die het Duitse merk heeft gehad.

De eveneens groene Mokka-e die we eerder reden

ElektroMOD

De Manta GSe is hierbij het eerste model dat daadwerkelijk qua naam én design teruggrijpt naar het verleden. Hierbij volgt Opel naar eigen zeggen de trend van restomods, zoals Singer doet met klassieke Porsches. Opel presenteert de nieuwe Manta dus ook als restomod, maar dan elektrisch; vandaar de naam ElektroMOD. In werkelijkheid is het uiteraard een volledig nieuw model, met duidelijke kenmerken van de klassieke Manta. De voorkant laat dan ook de nieuwe designtaal van Opel zien, met onder andere wat Opel zelf de ‘Vizor’ noemt. Hierbij zijn de verlichting, het logo en de grille in één module ondergebracht. Daarnaast is de cockpit volledig digitaal.

De Opel Manta GSe volgt dezelfde kleurstelling als de Mokka-e

Sportief elektrisch

Met de naam GSe hint Opel naar de sportieve varianten uit haar modellenaanbod; die zijn te herkennen aan de iconische letters GSI. De Manta moet daarnaast bijdragen aan de elektrische aspiraties van Opel, om in 2024 van elke personenauto ook een elektrische variant aan te bieden. Of de nieuwe Manta er ooit écht komt, blijft gissen. Fabrikanten maken wel vaker teasers of concepten als image booster. Ondanks dat weten autofabrikanten ons soms onverwachts te verrassen en stiekem hopen we ook dat Opel de Manta GSe ElektroMOD gewoon gaat maken.

Categorieën

1 REACTIE
Reageren

  1. Bart schreef:

    Heb zelf 2 iconische A-manta ’s en als de kleuters je al nakijken dan weet je : dit is een onsterfelijke auto
    wedden dat hij verkoopt de E-manta .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *