Fiat teased ons al maanden met versies van een grotere en kleine variant van de Fiat 500e. Vandaag zijn beide modellen onthuld in de vorm van de grotere Fiat 600E en kleinere Fiat Topolino. Beide modellen zijn gebaseerd op bestaande platformen, maar weten er toch een flinke Dolce Vita smaak aan toe te voegen.

Fiat 600e

Dat er een elektrisch tegenhanger zou komen van de Fiat 500x, zal niet zo verbazingwekkend zijn. Het B-SUV segment (lees cross-over) blijft enorm populair in de Europese markt. Denk aan de Hyundai Kona, Peugeot 2008 en de Jeep Avenger. De laatstgenoemde deelt hetzelfde platform als waar de nieuwe Fiat 600e op komt te staan. Dankzij een lengte van 4,17 meter is de Italiaanse broer bijna 10 centimeter langer dan de Amerikaanse Avenger.

Fiat meldt dat dit ten goede komt voor de passagiers, zij krijgen hierdoor meer beenruimte. Daarnaast is de bagageruimte aan de voorkant (frunk), de grootste in zijn klasse. Hoeveel liter dit precies is wordt niet gemeld, maar in de kofferbak ligt het getal op 360 liter.

fiat 600e red interieur

La Prima en Red versies

Net zoals de Fiat 500e, komt de 600e er als La Prima en Red uitvoering. De basisuitvoering is volledig in het rood uitgevoerd met rode panelen op het dashboard Bellisimo! Voor slechts € 5.000 meer rij je al in de topuitvoering. De Fiat 600e La Prima begint vanaf € 40.990 en is uitgevoerd in de kleuren Sun of Italy, Sea of Italy en Sky of Italy. De lucht van Italië is niet zo grijs als in Nederland, want Fiat liet ons onlangs al weten dat er geen grijze Fiat’s meer komen. Nog meer Belissimo!

Niet alleen de buitenkant is iets gegroeid tegenover de 500e, ook het accupakket is meegegaan in de groeispurt. In plaats van 42 kWh maakt de Fiat 600e gebruik van een 54 kWh accupakket. Fiat weet te melden dat dit zorgt voor een gemiddeld WLTP bereik boven de 400 km op één lading. Maximale DC-laadsnelheden van 100 kW zorgen voor een 10-80% laadtijd van ongeveer 30 minuten.

fiat 600e achterzijde

Fiat Topolino

Het volgende elektrische snoepje dat Fiat uit de dispenser der Dolce Vita weet te halen is de Fiat Topolino. Een elektrische stadsauto dat gebaseerd is op het platform van de Opel Rocks-e. Maar, in tegenstelling tot de funky moderne Opel, gaat Fiat volledig op de retro-tour.

Less is more accessoires

Het elektrische stadsvoertuig is geschikt voor bestuurders vanaf 16 jaar met een bromcertificaat. Een 100% elektrische oplossing met een bereik van 75 kilometer is het toonbeeld van Less is more volgens Fiat. Toch weerhoudt deze sterke claim ze niet om typische Italiaanse accessoires aan te bieden om de top in Topolino te stoppen.

Denk hierbij aan een ventilator en een speaker in dezelfde kleur als de auto, die je kan meenemen. Of wat dacht je van een uiterst Italiaans bagagerek op de achterzijde om je designerbagage mee te nemen. Mocht je dit toch iets teveel Dolce Vita vinden, dan is er altijd nog de mogelijkheid om je koffer op de plek van de passagier te plaatsen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *