Škoda Octavia Scout 2017

Net als de zojuist voorgestelde Škoda Octavia RS, is de Octavia Scout eveneens in het nieuw gestoken. Ook voor dit model geldt: er zijn vooral zichtbare vernieuwingen toegepast.

Bijgewerkt design

Het design van de Octavia Scout loopt voortaan in lijn met andere Octavia-modellen. De facelift zorgt voor een grille van groter formaat en gesplitste LED-koplampen. De Full LED-techniek geldt tevens voor de mistlampen en achterlichten.

Iets wat ongewijzigd is, is de zilverkleurige bodembescherming aan de voor- en achterzijde. Hiermee onderscheidt de Scout-uitvoering zich van de reguliere varianten. 

Verhoogd onderstel

De Škoda Octavia Scout beschikt over een 30 millimeter hogere afstelling van het onderstel, in vergelijking met de Octavia Combi. Ook is deze avontuurlijke versie standaard voorzien van vierwielaandrijving en een elektronisch sperdifferentieel op de voor- en achteras.

Motoren

Men kan kiezen uit drie verschillende motorversies. Zo is er de 180 pk sterke 1.8 liter TSI en 2.0 liter TDI met 150 of 184 pk. Het gemiddelde brandstofverbruik varieert van 5,0 tot 6,8 liter/100 km, wat identiek is aan een CO2-uitstoot van 130 tot 158 g/km.

Een nieuwe toevoeging aan het programma, is de combinatie van de 2.0 liter TDI (150 pk) met vierwielaandrijving en DSG-automaat. 

Categorieën