Hyundai i30 N 24 Uur van Nurburgring 2017

Hyundai heeft onlangs officiële details van de komende i30 N naar buiten gebracht. De Koreaanse hot hatch is bijna productierijp, maar wordt nog één keer aan een loodzware test onderworpen: de 24 Uur van Nürburgring.

Laatste, grote test

Na meerdere, langdurige proeven is de voltooiing van het testwerk eindelijk in zicht. De 24 Uur van Nürburgring wordt gezien als laatste, grote test. Naar verwachting laat de onthulling van de i30 N niet lang meer op zich wachten, aangezien de productie dit najaar start en hij kort daarna in de showrooms staat.

Officiële details

Vorig jaar oktober maakten wij al een schatting van het maximumvermogen, maar officieel waren deze cijfers nog niet. Onlangs maakte de fabrikant zelf enkele specificaties bekend. Zo staat vast, dat de i30 N wordt aangedreven door een 250 of 275 pk sterke 2.0 liter turbobenzinemotor. Deze krachtbron wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Hyundai laat zien dat hun deelname aan de 24 Uur van Nürburgring serieus is. Zowel de productieversie als de deelnemende i30 N, beschikken over de genoemde aandrijflijn.

Categorieën