Opel Insignia GSi 2018

Opel heeft voor IAA Frankfurt, dat van 14 t/m 24 september 2017 duurt, de Insignia GSi klaarstaan. Dit 260 pk sterke model beleeft zijn wereldpremière aldaar, en is vanaf het vierde kwartaal in 2017 bestelbaar.

Kofferklepspoiler voor meer downforce

De Insignia GSi is, op onderstaande beelden, gespoten in een diepe, rode carrosseriekleur. We zien luchtinlaten met verchroomde rand, 20 inch lichtmetalen velgen en twee chromen uitlaatsierstukken. Daarnaast genereert de spoiler op de kofferklep meer downforce.

Het interieur mag er ook zijn. De bestuurder en bijrijder nemen plaats in twee fraai gevormde sportstoelen, met o.a. een ventilatie- en massagefunctie. Verder is de binnenzijde aangekleed met zwarte hemelbekleding, aluminium pedalen en GSi-logo’s.

260 pk uit viercilinder turbobenzinemotor

De aandrijving wordt verzorgd door een 2.0 liter viercilinder turbobenzinemotor, die gekoppeld is aan een achttrapsautomaat. Het maximumvermogen bedraagt 260 pk, terwijl het koppel op 400 Nm uitkomt. De Insignia GSi vraagt gemiddeld 8,6 liter/100 km, wat gelijk is aan 197 gram CO2 per km.

Opels automatische transmissie biedt ook de mogelijkheid om zelf te schakelen. Dit doe je door middel van de schakelpeddels achter het stuur. 

Ten slotte meldt Opel de Insignia GSi ook met dieselmotor aan te bieden. Meer informatie daarover volgt op een later tijdstip.

Categorieën