Opel Insignia Grand Sport 2017

Opel heeft zojuist officieel het doek getrokken van de nieuwe generatie Insignia Grand Sport (voorheen Insignia). In het tweede kwartaal van 2017 verschijnt Opels vlaggenschip op de markt, maar is in maart op de Autosalon van Genève al te bezichtigen.

Tot 175 kg lichter

Ten opzichte van zijn voorganger, is de nieuwe Insignia Grand Sport tot 175 kilogram lichter. De carrosserie alleen legt al 60 kg minder in de weegschaal. Opvallend is dat het gewicht gereduceerd is, maar dat de auto in vrijwel alle opzichten is gegroeid. Zo is de wielbasis voortaan 9,2 cm langer en meet de spoorbreedte 11 mm meer. De daklijn is daarentegen 2,9 cm lager, wat de sportieve look ten goede komt.

De bagageruimte biedt minstens 490 liter, maar wanneer men de achterbank neerklapt ontstaat er plaats voor 1.450 liter.

Monza Concept als inspiratiebron

Opel zegt de Monza Concept, die op IAA Frankfurt in 2013 debuteerde, als inspiratiebron te hebben gebruikt. Dit is zowel aan het ex- als interieur goed te zien. Het front vertoont enkele overeenkomsten, zoals de hoekige lichtunits en brede grille. De binnenzijde oogt opgeruimd door de aanwezigheid van een groot touchscreen van het IntelliLink-infotainmentsysteem, en het ontbreken van veel bedieningsknoppen.

Turbomotoren

De Insignia Grand Sport wordt leverbaar met diverse turbomotoren en onder meer een achttrapsautomaat. Deze transmissie levert Opel in het begin enkel in combinatie met vierwielaandrijving. 

Tevens noemt het Duitse merk al een aantal rijhulpsystemen, waarmee het vlaggenschip kan worden uitgerust. Zo bestaat de veiligheidsuitrusting onder andere uit adaptieve cruise control, Lane Keep Assist met Lane Departure Warning en Rear Cross Traffic Alert.

Meer details maakt Opel later bekend. Over niet al te lange tijd wordt het aanbod verder uitgebreid met de Insignia Sports/Country Tourer.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën