BMW Concept Z4 2017

Zoals beloofd onthult BMW op officieuze wijze de Concept Z4. Dit studiemodel schittert komende dagen op Pebble Beach Concours d’Elegance. Volgend jaar wordt de productierijpe versie gepresenteerd.

Concept Z4: opvallend studiemodel

Het front valt op door de tweedelige grille, gigantische luchtinlaten en slanke lichtunits. Ook de grote koelopeningen in de motorkap springen in het oog. Verder is de Concept Z4 opvallend, dankzij de sierlijke achterlichten en dubbele dome met geïntegreerde rolbeugel.

Om het compleet te maken, beschikt de BMW Concept Z4 over 20 inch lichtmetalen two-tone wielen. De kleurstelling luistert naar de naam Frozen Energetic Orange.

Bestuurder in de hoofdrol

De gedurfde kleurencombinatie vanbuiten is ook in het interieur toegepast. Alles wat voor de bestuurder is bestemd, is in zwart uitgevoerd. Denk aan het instrumentarium, maar ook de bedieningsconsole. Tevens projecteert een Head-Up Display de belangrijkste informatie in de bestuurder zijn gezichtsveld.

Ten slotte zijn er diverse fraaie materialen gebruikt. Koolstofvezel instaplijsten en gepolijste chroomdetails zorgen voor een aangename sfeer.

Onder de kap

Wat er zich onder de motorkap afspeelt, blijft voorlopig een raadsel. Dat de Concept Z4 over achterwielaandrijving beschikt staat in elk geval vast.

Meer informatie over de productieversie van de BMW Concept Z4, lees je in dit nieuwsbericht.

Categorieën