Citroën C3 Aircross 2017

Citroën geeft met de C3 Aircross een vervolg aan de C-Aircross Concept. Dit studiemodel werd onthuld tijdens de Autosalon van Genève in maart j.l. De C3 Aircross debuteert op IAA Frankfurt in september, terwijl de marktintroductie in de tweede helft van 2017 plaatsvindt.

90 kleurencombinaties

De tijd dat Citroën het zonder cross-over moet stellen is voorbij. Eind dit jaar verschijnt de C3 Aircross, met afmetingen van 4,15 m in lengte, 1,76 m in breedte en 1,64 m in hoogte. De wielbasis bedraagt 2,60 m, voor achterpassagiers de meest belangrijke afmeting. Ten opzichte van de C3 heeft ‘ie 20 mm meer bodemvrijheid, wat zijn avontuurlijke uitstraling ten goede komt. Rondom de auto zijn beschermingsranden aangebracht en op de voor- en achterzijde zien we skidplates.

In totaal zijn 90 kleurencombinaties mogelijk. De C3 Aircross is te bestellen in o.a. Ink Black, Passion Red, Breathing Blue, Soft Sand en Spicy Orange. Tevens kan de klant kiezen uit drie dakkleuren, vier Colour Packs en 16 of 17 inch wielen.

Minimalistisch interieur

Het interieur oogt op de foto’s nogal minimalistisch. Dit is voornamelijk te danken aan het 7 inch touchscreen, die de meeste bedieningsfuncties op zich neemt. Zo zijn de navigatie, radio en klimaatregeling via het aanraakscherm te bedienen.

Daarnaast is de C3 Aircross voorzien van het Citroën Connect Nav-navigatiesysteem en een Head-Up Display. De bagageruimte meet 410 liter, maar is te vergroten naar 1.289 liter (met neergeklapte achterbank).

Motorenprogramma

De C3 Aircross wordt in Europa leverbaar met keuze uit drie benzineversies en twee dieselvarianten. Het benzine-aanbod ziet er als volgt uit: PureTech 82 (manuele vijfbak), PureTech 110 (manuele zesbak of EAT6-automaat) en PureTech 130 (manuele zesbak). Voor de dieselrijder zijn er de BlueHDi 100 (manuele vijfbak) en BlueHDi 120 (manuele zesbak).

Scala aan hulpsystemen

Uiteraard levert Citroën zijn nieuwe cross-over met een scala aan assistentiesystemen. Denk onder meer aan Park Assist, een achteruitrijcamera, Active Safety Brake, Lane Departure Warning System en snelheidslimietherkenning. Verder omvat de veiligheidsuitrusting Blind Spot Monitoring System, grootlichtassistent, Driver Assistance Alert en Coffee Break Alert.

Categorieën