Honda Civic Type R 2017

Zoals altijd staan er veel nieuwe modellen op de Autosalon van Genève. Dit jaar maakt de nieuwe Honda Civic Type R deel uit van dat lijstje. Komende zomer start zowel de productie als Europese verkoop.

320 pk aan vermogen

Iedere, toekomstige generatie Civic krijgt een Type R-variant. Het nieuwste model van dit label is de meest krachtige tot nu toe.

Over kracht gesproken: de Civic Type R haalt 320 pk uit een 2.0 liter VTEC-turbobenzinemotor. De maximale trekkracht is 400 Nm, dat door een handgeschakelde versnellingsbak in goede banen wordt geleid.

Lichter en stijver

In vergelijking met zijn voorganger, is de nieuwe Honda Civic Type R lichter en maar liefst 38% stijver. Dit is grotendeels te danken aan de herziene carrosserie. Ook optimaliseerden de Japanners de wielophanging, wat een beter stuurgedrag moet opleveren.

Nu we het toch over rijgedrag hebben: de Civic Type R kent drie karakterstanden. De bestuurder kan een keuze maken uit Comfort, Sport en +R. De laatstgenoemde modus is vooral geschikt voor circuitdagen. 

Imposant: de grote achterspoiler

Iets dat Honda ongewijzigd liet is de grote achterspoiler. Deze is, naast het feit dat hij van lichtgewicht materiaal is, ook imposant te noemen. De centraal geplaatste uitlaatsierstukken, diffuser en luchtinlaten doen er een flinke schep bovenop. Het plaatje wordt compleet gemaakt door de zwart gelakte velgen, Type R-badges en zwart/rode interieurbekleding. Deze kleurencombinatie zien we ook terug op het dashboard, stuurwiel en de deurpanelen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën