Honda Civic Hatchback 2017

Honda zet de nieuwe, inmiddels tiende generatie Civic Hatchback in de schijnwerpers tijdens de Autosalon van Parijs. Het betreft de versie voor de Europese automarkt.

Compleet andere vormgeving

De Civic Hatchback, die Honda op de Franse beursvloer tentoonstelt, is alweer de tiende generatie. De vormgeving is, in vergelijking met zijn voorganger, compleet anders. Het lijnenspel van de auto is soepeler, het front oogt sportiever en de luchtinlaten hebben een groter formaat. Aan de achterzijde valt de centraal geplaatste dubbele uitlaat en dakspoiler op.

Alle Civic-uitvoeringen hebben standaard LED-dagrijverlichting, de lichtunits zijn optioneel leverbaar met LED-techniek.

Digitale meters

De nieuwe Honda Civic Hatchback maakt voortaan gebruik van een digitaal instrumentarium. Alles, van snelheid tot koelvloeistoftemperatuur, wordt geheel digitaal weergegeven. Tevens is de Civic Hatchback uitgerust met het nieuwe Honda Connect 2-infotainmentsysteem, die te bedienen is via een 7 inch touchscreen. Bovendien kan het systeem overweg met Apple CarPlay en Android Auto.

Het interieur is volgens Honda voorzien van hoogwaardigere materialen, ten opzichte van de vorige generatie. Vanaf nu zijn er minder knoppen aanwezig, doordat de bediening grotendeels via het infotainmentsysteem werkt.

Nieuw platform

De tiende generatie Civic Hatchback is vanaf de basis opnieuw ontworpen en staat op Honda’s nieuwste platform. Dit betekent dat hij leverbaar wordt met twee nieuwe VTEC-turbobenzinemotoren, namelijk een 1.0 liter driecilinder (129 pk) en 1.5 liter viercilinder (182 pk).

Het maximumkoppel is afhankelijk van de gekozen transmissie. Wanneer men voor de 1.0 liter driecilinder met handgeschakelde zesbak of CVT-automaat kiest, bedraagt de trekkracht respectievelijk 200 en 180 Nm. In het geval van de 1.5 liter viercilinder met manuele transmissie of CVT-automaat, komt het koppel in volgorde uit op 240 en 220 Nm.

Veiligheidssystemen

De veiligheidsuitrusting bestaat o.a. uit de volgende voorzieningen: Collision Mitigation Braking System, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning, Road Departure Mitigation, Lane Keeping Assist System, adaptieve cruise control, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assistance, Blind Spot Information en Cross Traffic Monitor.

Categorieën