BMW X2 2017

Nadat vanochtend de eerste beelden online verschenen, is de BMW X2 nu officieel onthuld. Volgend jaar maart verschijnt hij in de Nederlandse showrooms. De prijzen worden later bekendgemaakt.

BMW X2: voor jongere kopers

Met de BMW X2 richt het Beierse merk zich op het jonge koperspubliek. De auto is te omschrijven als een coupé-gelijnde versie van de bestaande BMW X1. Echter wordt er met diverse ontwerpdetails onderscheid gecreëerd. Zo heeft de X2 een sportiever ogende daklijn, een BMW-logo op de C-stijl en een anders ontworpen grille.

Drie uitvoeringen

Op de BMW X2 debuteren twee opvallende lakkleuren: Galvanic Gold metallic en Misano Blue metallic. Ook nieuw is het aantal uitrustingsniveaus. Er kan gekozen worden uit slechts drie uitvoeringen: de standaardversie, M Sport en M Sport X. 

Twee diesels en één benzinemotor

Vanaf de marktlancering wordt de BMW X2 geleverd met twee dieselmotoren en één benzinekrachtbron. Het gaat om de sDrive20d (190 pk), xDrive25d (231 pk) en sDrive20i (192 pk). De diesels zijn standaard gekoppeld aan een achttraps Steptronic-automaat. De benzineversie beschikt over een Steptronic-automaat met zeven verzetten.

Begin 2018 verrijkt BMW het motoraanbod. Geïnteresseerden kunnen rekenen op de sDrive18i (140 pk), xDrive20i (192 pk), sDrive18d (150 pk) en xDrive18d (150 pk).

Categorieën