Nissan GT-R Track Edition 2016

Nissan heeft de door Nismo ontwikkelde GT-R Track Edition geïntroduceerd. De prijslijst start bij € 176.900,- en is vanaf november leverbaar.

Gebaseerd op reguliere GT-R

In april dit jaar heeft Nissan de nieuwe GT-R onthuld, en daar is deze Track Edition op gebaseerd. De GT-R Track Edition positioneert zich boven de Pure, Black Edition en Prestige, terwijl de GT-R Nismo het topmodel blijft.

3.8 liter V6-benzinemotor

Nissan levert de Track Edition met een 570 pk sterke 3.8 liter twinturbo V6-benzinemotor, met een maximaal koppel van 637 Nm.

Het Japanse automerk voorziet de GT-R Track Edition van een wielophanging, die meer op de racerij is gericht. Volgens het merk biedt de nieuwe onderstel-afstelling meer stabiliteit in de bochten. Tevens is de Track Edition te herkennen aan de bredere voorbumper, koolstofvezel achterspoiler en 20 inch Nismo Racing-velgen.

Bose audio-installatie

Vanbinnen zijn zaken zoals Recaro-sportstoelen met zwart-rood lederen bekleding, een Track Edition-badge van koolstofvezel, het Nissan Connect-infotainmentsysteem met 8 inch touchscreen en een Bose audio-installatie met 11 speakers aanwezig.

Optioneel zijn de sportstoelen te voorzien van koolstofvezel-kuipen. Hetzelfde geldt voor de kofferdeksel, die ook naar wens in koolstofvezel is te leveren.

Categorieën