Tijdens de Commercial Vehicle Show in Birmingham heeft Toyota een nieuwe uitvoering van de Hilux gepresenteerd. In het jaar dat de Hilux zijn vijftigste verjaardag viert komt Toyota met een extra sportieve en exclusieve Executive uitvoering.

Zichtbare neuscorrectie

De nieuwe Executive uitvoering heeft een aantal cosmetische aanpassingen gekregen. Zo zijn de grille en voorbumper speciaal voor deze uitvoering uitgevoerd in een nieuw stoer design. Ook in de Executive is het luxe niveau opgekrikt. Sportieve ledere bekleding, zwarte hemelbekleding en glimmende zwarte interieuraccenten zijn onderdeel van het standaard pakket. Ook het instrumentenpaneel heeft een upgrade gekregen. Special voor de Hilux Executive is de nieuwe kleur Fusion Orange toegevoegd aan de kleuropties. De Hilux Executive is uit te voeren in zowel een dubbele cabine met 5 zitplaatsen als een tweepersoons variant met extra veel laadvermogen.

3.500 kg trekvermogen

Onder de motorkap van de Hilux Executive is een 2.4 D4-D dieselmotor te vinden met 110 kW/ 150 pk aan vermogen en 400 Nm aan koppel. Dankzij deze krachtbron beschikt de Executive over een royaal trekvermogen van 3.500 kg. Met dit soort prestaties verwacht je niet snel dat het brandstofverbruik en emissies van de Executive uniek laag zijn in dit segment.

Al 50 jaar een icoon

Met onder andere prestaties als eerste auto op zowel de Noord- als Zuidpool, en een overwinning in de Dakar van 2018 is de Hilux al 50 jaar een begrip in dit segment. Al ruim 18 miljoen exemplaren zijn er wereldwijd verkocht sinds de lancering in 1968. Ter ere van het 50 jarige bestaan introduceerde Toyota eerder dit jaar een extra dikke Hilux Fifty uitvoering. Met nu dus ook de Hilux Executive lijkt er nog geen einde te komen aan dit succesverhaal.

De Toyota Hilux Executive is leverbaar vanaf Juli 2018.