Mitsubishi L200 2018

De Mitsubishi L200 viert dit jaar zijn veertigjarige bestaan met de komst van een nieuwe versie. Met Bangkok als decor kon er vanaf gisteren (9 nov) voor het eerst kennisgemaakt worden met de nieuwe versie van de 1-tons pick-up. De verkoop start vanaf 17 november in Thailand en zal zich uitbreiden tot in 150 landen.

Dynamic Shield-designconcept

Ook de nieuwe L200 is net als bijvoorbeeld Eclipse Cross ontworpen vanuit het ‘Dynamic Shield-designconcept’. Dit resulteert in een imposante voorkant met strakke lichtunits en hoge motorkaplijnen. Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan er gekozen worden voor een enkele of dubbele cabine. Dankzij het vernieuwde exterieur is de L200 naast een zeer praktisch werkpaard nu ook echt stoer en robuust voor het oog. Ook het interieur is heeft een opfrisbeurt gehad en is uitgevoerd met kwalitatieve zachte materialen. Nieuwe omlijstingen en fraaie stiksels kenmerken het interieur.

‘Engineerd Beyond Tough’

Dat de L200 niet alleen maar stoer en robuust oogt is ook te merken in de verbeteringen in het rijgedrag, ‘Engineerd Beyond Tough’ zoals Mitsubishi dat noemt. Voor nog betere off-roadprestaties is de vierwielaandrijving vernieuwd en zijn de laatste actieve veiligheids- en rijhulpsystemen toegevoegd aan het model. Zo kan er nu voor optimale tractie gekozen worden uit verschillende rijmodi die het onderstel en de vierwielaandrijving aanpassen aan het type ondergrond. Hill Descent Control zorgt er dan weer voor dat bij gladde en steile hellingen er gecontroleerd afgedaald kan worden. Daarnaast moeten grotere dempers, nieuwe grotere remmen en een vernieuwde 6 traps automaat het rijcomfort nog meer vergroten.

In combinatie met het bekende ladderchassis en stevige cabineconstructie is de nieuwe L200 uitgerust met de nieuwst veiligheids- en rijhulpsystemen. Om voertuigen en voetgangers te beschermen is het detectiesysteem Forward Collision Mitigation bijvoorbeeld toegevoegd. Daarnaast behoren ook Blind Spot Warning, Rear Cross Traffic Alert en Utrasonic Misacceleration Mitigation System tot de systemen. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat het gaspedaal niet per ongeluk verkeerd gebruikt kan worden in krappe ruimtes zoals bijvoorbeeld parkeergarages. Ook behoren parkeersensoren en Multi Around Monitor (360 graden camera) tot de opties.

De L200 gaat wereldwijd

De verkoop van de nieuwe Mitsubishi L200 start  op 17 november in Thailand en zal vervolgens stapsgewijs uitbreiden binnen Azië en zo vervolgens naar het Midden-Oosten, Europa, Afrika en Latijns-Amerika verplaatsen. In totaal zal de L200 beschikbaar komen in circa 150 landen. Of de Nederlandse markt hierbij hoort en wat deze dan gaat kosten is nog niet bekend gemaakt.

Categorieën