Hier bij Dagelijksauto.nl zijn wij wel gecharmeerd van Kia. De kleine underdog die tegen de verwachtingen in het grote Volkswagen wist te verslaan in de verkoopcijfers van 2022 (en sommige zeggen 2021). Een behoorlijke prestatie voor een merk dat vijftien jaar geleden op de vijftiende plek stond in Nederland. Het Kia van nu durft wat dat betreft een stuk meer en dat is ook te zien in de nieuwe facelift van de Kia Sorento

Cyborg

Kia Sorento 2023 facelift

Collega Maarten van der Westen mocht de huidige Kia Sorento al testen als PHEV en was hier zeer positief erover. Een ‘Zwitsers zakmes uit Zuid-Korea’, dat voor een nette prijs zo’n beetje alles kon doen. Nu heeft dit zakmes na drieënhalf jaar een grondige facelift gekregen die eerder al te zien was op de Kia Picanto.

Wat het meest in het oog springt is de nieuwe neus. De grille loopt niet langer volledig door naar de koplampen, maar op een manier toch ook weer wel. Het is namelijk zo dat de dagrijverlichting niet langer onder, maar boven door loopt naar de grill. In tegenstelling tot zijn grotere broer de EV9, heeft de Sorento geen hap meer uit de grille aan de bovenkant, maar wel dezelfde locatie voor het Kia logo. Deze is verplaatst vanuit de grill naar net iets daarboven.

De grootste verandering moeten echter wel de cyborg koplampen zijn. Iedere lampunit heeft maar liefst vier lampen in de lampencluster zitten. Tevens lopen de koplampen naar beneden in plaats van in de breedte. Een grondige facelift die wellicht wat meer smaakgevoelig zal zijn in vergelijking met de wat veiliger gelijnde Sorento die wij nu kennen. Toch kan de al hoekige Kia Sorento het prima hebben.

Samensmelting

Kia Sorento achterzijde

Aan de achterzijde is Kia iets minder rigoureus geweest. Deze is bijna ongewijzigd op de achterlichten en de plaatsing van het logo na. Deze is niet langer over de volledige breedte uitgespeld, maar juist subtieler in de hoek geplaatst. De achterlichten zijn inmiddels samengesmolten aan de bovenzijde.

Het interieur heeft wel weer een behoorlijke make-over gekregen. Zo zitten er niet langer vier ventilatieroosters over het gehele dashboard, maar twee grotere aan de zijkanten, Ook het multimediasysteem is iets gegroeid naar 12,3 inch. Vooral in de middenconsole is het geheel een stuk rustiger geworden. De diverse knoppen en ventilatieroosters zijn vervangen voor het bekende bedieningspaneel uit de Kia EV6.

Kia Sorento 2023 interieur

Momenteel betreft dit alleen de Kia Sorento die in Zuid-Korea is gepresenteerd. Wij gaan er echter vanuit dat het model merendeels ongewijzigd deze kant op zal komen. Wanneer dat zover is, dat is nog niet bekend.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *