Kia Rio 2017

Kia heeft voorafgaand aan de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016) de nieuwe Rio gepresenteerd. Nadat vorige week de eerste schetsen waren gedeeld, is het nu tijd voor de echte beelden. De nieuwe Rio komt in het eerste kwartaal van 2017 op de Europese markt.

Gegroeid

Ten opzichte van de huidige Rio, is de nieuwe generatie gegroeid in lengte (+15 mm) en breedte (+5 mm), maar niet in hoogte (-5 mm). Ook nam de wielbasis toe met 10 mm. De totale afmetingen bedragen respectievelijk 4.065 mm, 1.725 mm, 1.450 mm en 2.580 mm.

Smalle grille

De nieuwe Kia Rio is ontworpen in het Duitse en Noord-Amerikaanse designcentrum, in samenwerking met de designafdeling in het Zuid-Koreaanse Namyang.

Opvallend aan de nieuwe Rio, is zijn lange motorkap en ietwat smalle ’tiger-nose’ grille. De koplampen en achterlichten beschikken over LED-techniek, en de mistlampen zijn voortaan meer in de hoeken van de voorbumper geplaatst.

Meer binnenruimte

Dankzij de grotere wielbasis profiteren de achterpassagiers van meer beenruimte, en oogt het interieur over het algemeen royaler. De Rio is voorzien van een nieuw dashboard met minder knoppen voor de bediening. Veel functies werken vanaf nu via het infotainmentsysteem met aanraakscherm.

Op een later moment geeft Kia meer informatie vrij over o.a. het motoraanbod en de uitrustingsniveaus. Ook de prijzen worden later bekendgemaakt.

Categorieën