Kia Picanto 2017

Aan de vooravond van de Autosalon van Genève, presenteert Kia officieel de nieuwe Picanto. Het compleet nieuwe model staat in april bij de dealers in Nederland. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Langere wielbasis

Begin dit jaar gaf Kia de allereerste beelden vrij van de nieuwe Picanto. Nu heeft het merk meer beelden en details naar buiten gebracht. Het nieuwe model van Kia meet 3.595 mm in lengte, 1.595 mm in breedte, 1.485 mm in hoogte, terwijl de wielbasis met 15 mm is toegenomen tot 2.400 mm.

Ruimer interieur

Doordat de wielbasis met 15 mm is gegroeid, heeft dit aan de binnenkant een gunstig effect. Meer (been)ruimte is daar een goed voorbeeld van. De capaciteit van de bagageruimte bedraagt 255 liter. De achterbankleuning is gedeeltelijk neerklapbaar, maar kan door middel van één handeling volledig worden neergeklapt. Zo ontstaat er 1.010 liter aan bagageruimte. De Picanto beschikt over een middenarmsteun die 55 mm verschuifbaar is, waardoor er een opbergruimte ontstaat zo groot als één liter fles. 

Verder beschikt ‘ie over nieuwe voorstoelen die zijn voorzien van volledig verstelbare hoofdsteunen, en is er een zwevend 7,0 inch touchscreen leverbaar. Mocht de standaard zwarte interieurbekleding niet bevallen, dan is er altijd nog een kleurrijk interieurpakket leverbaar. Dankzij dit pakket zijn de stoelen met kunstleder bekleed.

Kia’s nieuwe Picanto wordt standaard uitgerust met zes airbags en een groot aantal veiligheidssystemen.

Keuze uit drie motoren

Kia levert de nieuwe Picanto met keuze uit drie verschillende benzinemotoren. Allereerst is er de driecilinder 1.0 MPI met 67 pk aan vermogen. Deze heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 3,9 liter/100 km en een CO2-uitstoot van 89 g/km. Daarnaast heeft het merk ook een viercilinder 1.25 liter MPI met 84 pk in de optielijst staan. Ten slotte biedt Kia ook een 100 pk sterke 1.0 liter T-GDI aan. Deze krachtbron is leverbaar vanaf het vierde kwartaal.

Alle motoren worden standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, terwijl de 1.25 MPI-krachtbron leverbaar is met een automatische transmissie.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën