nieuwe Audi R8 Spyder (7)

Het is bij Dagelijksauto niet de eerste keer dat we over de Audi R8 schrijven, maar toch vonden we het weer tijd. Er is namelijk een nieuwe Audi R8! Michael-Julius Renz en zijn team hebben er namelijk weer een kunstwerk van gemaakt. Of moeten we kustwerken zeggen?

Nieuwe Audi R8 Coupé en de Spyder

Met de recent onthulde Audi R8 LMS GT3 als basis, brengt Audi begin 2019 de nieuwe R8 Coupé en de Spyder op de markt. De GT3, de race uitvoering van de R8, was met zijn Hongaarse V10 met 585 pk en meer dan 550 nm koppel al verschrikkelijk snel. Dat klopt wel, als je bedenkt dat de R8 nauwelijks zwaarder is dan een Volkswagen Golf. Als je dat bij elkaar optelt betekent dat, dat je in ongeveer 3 seconden op de 100 kilometer per uur zit. Audi bevestigt nog geen prestaties van de nieuwe modellen, maar wij gaan er van uit dat ze hier niet voor onder doen of er wellicht wel eens over heen gaan. De GT4 race editie had namelijk ook minder PK’s dan zijn weg legale broertje. Én Audi zegt dat ze krachtiger zijn, dus er komen meer pk’s, het is alleen de vraag hoeveel. 

De varianten waren al bekend. Dit worden de coupé, de dichte versie, en de Spyder, de cabrio versie. Beiden hebben een nog scherper design gekregen. Dit betekent bredere grille, bredere front-splitters en vlakke louvres in de motorkap die doen denken aan die van de Audi Ur-quattro. Al met al een mooi strak geheel.

Al snel in de showroom

Vanaf begin 2019 kun je de nieuwe R8 bestellen. Ben jij nou lid van het Audi Exclusive programma? Dan kan je de auto van binnen en van buiten personaliseren. Denk aan zwarte Audi ringen of een ander kleur interieur. Als je dan eindelijk tevreden bent dan staat hij nog in het eerste kwartaal 2019 voor je klaar in de showroom.

Categorieën