Audi R8 Coupé 2017 (Audi exclusive)

Audi introduceert een nieuwe laktechniek, die in eerste instantie enkel beschikbaar is voor de R8 Coupé en R8 Spyder. Door het nieuwe, gepatenteerde lakproces kan de klant zijn/haar Audi nog verder personaliseren.

Matte graphics of letters

Dankzij de zelf ontwikkelde laktechniek, is het mogelijk om van elke Audi een one-off te maken. Hierdoor is geen enkele Audi hetzelfde.

De klant kan ervoor kiezen om matte graphics of letters aan te laten brengen, met maximale afmetingen van één meter bij één meter. Vooralsnog neemt de personaliseringsdivisie, Audi exclusive, deze taak op zich. Er wordt te werk gegaan met een sjabloon van de gekozen afbeelding of letters, waarover een speciaal poeder wordt aangebracht. Door dit middel wordt de blanke-laklaag een paar duizendsten van een millimeter dunner, dat uiteindelijk voor een matte look zorgt.

Leverbaar op twee modellen

Voorlopig zijn alleen de R8 Coupé en R8 Spyder te personaliseren met de nieuwe laktechniek. Dat dit in de toekomst ook mogelijk wordt voor andere Audi-modellen staat vast, maar voor wanneer is niet bekend. 

Categorieën