Audi R8 Audi Sport Edition 2017

Audi presenteert op de New York International Auto Show (14 t/m 23 april 2017) de exclusieve R8 ‘Audi Sport Edition’. Deze speciale R8 wordt in een gelimiteerde oplage van 200 stuks gebouwd. Vanaf mei is het mogelijk dit model te bestellen, de levering start eind deze zomer. De prijs is nog onbekend.

Exterieur in opvallend rood, zilver en zwart

De R8 ‘Audi Sport Edition’ is duidelijk door Audi Sport onderhanden genomen. Het uiterlijk kenmerkt zich door accenten in rood, zilver en zwart. Audi laat de klant kiezen uit drie exterieurkleuren: Floret Silver (mat of hoogglans), Mythos Black en Ibis White.

20 inch lichtmetalen velgen in Y-design

Ondanks dat je de kleur zelf kan kiezen, blijft de voorspoiler, Singleframe-grille en diffuser uitgevoerd in Titanium Black. Hetzelfde geldt voor de sideblades en buitenspiegels, die altijd zijn voorzien van een felrode kleur. De exclusieve R8 staat op tienspaaks 20 inch lichtmetalen velgen in Y-design, terwijl er op de velgrand een Audi Sport-logo prijkt.

Het Duitse merk levert de V10-versie van de R8 ‘Audi Sport Edition’ met felrode remklauwen. De V10 Plus-variant moet het stellen met antracietkleurige remklauwen en keramische schijven.

Hoogglans koolstofvezel

Wie een kijkje neemt aan de binnenkant, wordt direct verrast door de verlichte dorpels met het Audi Sport-logo en de aanduiding ‘XXX/200’. Deze aanduiding geeft aan dat het om een exclusief exemplaar gaat, namelijk 1 t/m 200.

Audi gebruikt hetzelfde kleurenpalet voor de cabine als het exterieur. De deuren en de sportstoelen zijn voorzien van rood en zwart nappaleder, terwijl het stikwerk op het stuurwiel, de portieren en stoelen verwerkt zijn met een donker zilveren kleur. Ten slotte tref je op de hoofdsteunen een R8-embleem, en is het interieur afgewerkt met hoogglans koolstofvezel, bijvoorbeeld rondom de Audi Virtual Cockpit, luchtroosters en middenconsole.

Categorieën