De Mazda 2 is gewoon een échte Mazda. Maar de Mazda 2 Hybrid is eigenlijk gewoon een omgedoopte Yaris met wat aanpassingen. Dat was ook heel duidelijk te zien, alleen de badge is gewisseld en verder was hij gewoon één op één gelijk. Dat is gelukkig nu anders met de nieuwste facelift van de Mazda 2 Hybrid.

Beter dan Mitsubishi

Na de schrikbarend wanhopige pogingen van Mitsubishi om de Colt en de ASX terug te brengen door gewoon alleen het logo op de Captur en de Clio te veranderen, gebeurt het eindelijk eens goed. Althans, bij de tweede poging dan.

De vorige Mazda 2 Hybrid was gewoon een Yaris a la Mitsubishi: gewoon logo’s wisselen en verkopen die handel. Gelukkig hebben de vrienden van Mazda hem nu een facelift gegeven. Niet alleen lijkt hij nu een stuk minder op een Toyota, maar ook past dit ontwerp een stuk beter bij de Mazda ontwerptaal.

Het zit hem in de details

Het logo van Mazda paste eigenlijk helemaal niet in de vorm die het Toyota logo achterliet op de snoet van de uitgaande 2 Hybrid. Nu heeft de Mazda 2 Hybrid een eigen gezicht en dus ook een passend logo.

Verder krijgen we te maken met een iets subtielere grille die veel meer Mazda uitstraalt. Ook de luchthappertjes aan de zijkant zijn anders en een stuk passender (daarnaast ook nep, maar goed). Vanachter hebben ze een schroevendraaier tussen de zwarte sierstrook van de Yaris gestoken en die linea recta in de kliko geworpen. Een lakkleurig stuk is nu zichtbaar tussen de achterlichten. Deze kleine verandering heeft een enorm effect: de 2 Hybrid lijkt nu echt op een auto van het merk Mazda.

Kleintjes worden groot

We praten hier over het scherm in de 2 Hybrid. Die komen namelijk recht uit de nieuwe Yaris. Inclusief bestuuringssysteem én instrumentencluster. Dat is natuurlijk altijd fijn, zo’n beproefd item mogen gebruiken. Vooral omdat Mazda niet zo van de touchscreens is.

Vanaf 2024 kan je de nieuwe 2 Hybrid kopen. Kiezen is makkelijk, je kan namelijk maar één motor kiezen. De 1.5 driecilinder met hybridetechnologie en een totaalvermogen van 116pk. Op de Mazda site is hij ook nog niet samen te stellen.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *