Mini is niet meer het merk dat bekend staat om de kleine stadsauto’s, maar is door de jaren heen meer en meer een lifestyle merk geworden. Wel is het nog steeds zo, dat Mini ook een sportieve tak kent. Voor aankomend modeljaar is er dan nu ook de nieuwe Mini John Cooper Works Countryman. Een lange naam, voor een auto eigenlijk ook groter is dan de merknaam doet vermoeden.

Motorblok John Cooper Works

Aan de basis van deze prestaties staat uiteraard het motorblok. De volledige naam van dit nieuwe motorblok is al even lang als die van het model: 2.0-liter Twin Power Turbo 4-cilinder-in-lijn motor. Wij verzinnen dit ook niet overigens. In de basis dus een twee liter, met dubbele turbo. Dit blok levert overigens wel een flink vermogen van 300 pk. De nieuwe John Cooper Works Countryman is hiermee in staat om een (begrensde) topsnelheid van 250 kilometer per uur te halen. Door het eveneens flinke koppel van 400 Nm kost de standaarsprint van 0-100 kilometer per uur slechts 5.4 seconden. Dit is mede te danken aan de standaard vierwiel aandrijving.

Mini groeit

In het persbericht spreekt Mini zelf over een auto die merkbaar groter is en nog meer ruimte biedt. Uiteraard gaat de marketingtaal nog even door, met meer comfort en veiligheid, zonder het echte ‘go-kart’ gevoel te missen. En dat alles ook nog eens in een minimalistisch silhouet. Ook al zien wij vooral onnodig veel vouwen, hoeken en scherpe lijnen. Feit is echter wel dat de Mini Countryman ondanks al deze marketingtaal, wel degelijk inzetbaar is als gezinsauto. Zo is er stnadaard 460 liter bagageruimte aanwezig en met de bank geklapt, groeit dit zelfs naar 1.450 liter. Slim is ook de verschuifbare achterbank. Op deze manier kan er gekozen worden voor meer bagageruimte, of meer beenruimte. Het verschuiven kan overigens over een lengte van dertien centimeter, wat best flink is. Boek op een vlucht maar eens zeven centimeter extra beenruimte bij en merk het verschil!

Design

Uiteraard staat design bij Mini nog steeds zeer hoog aangeschreven. Ondanks de onzinnige marketingtaal, is het nog steeds zo dat Mini als merk er qua design altijd duidelijk uitspringt. Voor de John Cooper Works uitvoeringen, zijn hier nog wat dingen aan toegevoegd. Zoals de Chili Red (ja wij verzinnen die namen ook niet) afgewerkte C-stijlen en dak. Deze rode details komen overigens ook terug in de voorbumper en de spiegelkappen. In het interieur gaat het typische Mini-design verder. Opvallend zijn de verticale portiergrepen en de de luchtroosters in het bovenste gedeelte. Uiteraard komen de rode en zwarte details ook terug op het dashboard, deurpanelen en de stoelen. De stoelen zelf zijn dan weer de speciaal voor deze uitvoering JCW sportstoelen.

Prijs Mini John Cooper Works Countryman

wie mooi wil zijn moet pijn lijden, zo ook in het geval van deze Mini. De pijn is dan wel financieel, maar alsnog is het even slikken. De Mini JCW Countryman gaat namelijk voor niet minder dan €76.9990,- de deur uit. Uiteraard is dit nog zonder opties. Opvallend: de BPM bedraagt bijna €23.000,-. Mini rekent zelf overigens ook stevig door en vraagt voor het afleveren nog eens een schandalige €1.300,-. Voor dat bedrag verwachten wij wel een fles champagne en een rode loper onthaal.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *