Mercedes-Benz Concept EQA 2017

Op IAA Frankfurt kunnen pers en publiek kennismaken met de Mercedes-Benz Concept EQA. Hiermee krijgen we een voorproefje van een volledig elektrische hatchback.

Zelfde grootte Mercedes-Benz A-Klasse

De Concept EQA wordt een elektrisch model, met ongeveer dezelfde grootte als de A-Klasse. Vandaar de letter ‘A’ in de naam. Ook showt de recente concept-car de nieuwe, cleane designtaal van Mercedes-Benz.

Niet alleen onderhuids is de Concept EQA vooruitstrevend, de lichttechnologie ook. Er is gekozen voor laservezels met een spiraalvormig ontwerp. Hieraan zijn de elektrische EQ-modellen te herkennen. Tevens fungeert de Black Panel als virtuele grille, iets dat we kennen van de smart vision EQ fortwo. Het uiterlijk van de Black Panel is afhankelijk van de geselecteerde rijstand (Sport of Sport Plus).

60 kWh-accupakket

Mercedes-Benz voorziet de Concept EQA van een lithium-ion batterij met 60 kWh aan capaciteit. Dit resulteert in een actieradius van om en nabij 400 kilometer. Het accupakket is draadloos oplaadbaar of aan te sluiten aan een wallbox. Bovendien behoort snelladen tot de mogelijkheden.

De aandrijflijn omvat twee elektromotoren, die een systeemvermogen leveren van 272 pk. Door middel van permanente vierwielaandrijving, wordt het vermogen over alle vier de wielen verdeeld.

Categorieën