smart vision EQ fortwo 2017

Binnenkort vindt IAA Frankfurt plaats (14 t/m 24 september 2017), waar de smart vision EQ fortwo wordt onthuld. Het is een autonoom rijdend studiemodel, dat mogelijk in de toekomst wordt ingezet voor carsharing.

Om te delen: de smart vision EQ fortwo

Het aantal gebruikers van autodeelprogramma’s neemt wereldwijd toe. De verwachting is, dat de populariteit van carsharing in 2025 vervijfvoudigd. smart speelt hierop in door een futuristisch studiemodel te presenteren tijdens IAA Frankfurt.

De concept-car beschikt over zwermintelligentie, waardoor zoeken naar een beschikbare deelauto niet nodig is. Dankzij autonome rijfuncties worden de passagiers opgehaald en afgezet bij de gevraagde locatie. Het oproepen van een huurauto gebeurt via de smartphone. Of de gehuurde smart voor jou is bestemd, is af te lezen op de 44 inch grote Black Panel-grille.

Plaats voor twee

De smart vision EQ fortwo oogt behoorlijk futuristisch. Niet alleen vanbuiten, maar des te meer vanbinnen. Het stuurwiel en de pedalen zijn achterwege gelaten, vanwege het autonoom rijden. Er is ruimte voor twee personen, die plaatsnemen op een lounge-achtige bank. Het interieur is grotendeels bekleed met wit kunstleder en er zijn diverse opbergmogelijkheden. Een paar voorbeelden zijn onder de bank en op de voertuigbodem.

Het dashboard is volledig digitaal en voorzien van een 24 inch display. De bediening werkt via spraakbesturing of middels zijn/haar smartphone.

30 kWh aan accucapaciteit

De aandrijving van de smart vision EQ fortwo is volledig elektrisch. Hij is voorzien van een lithium-ion-batterij met 30 kWh aan capaciteit. Dit is voldoende voor korte ritjes in stedelijke omgeving. De auto rijdt zelfstandig naar het oplaadstation, wanneer hij niet wordt gebruikt. 

Categorieën