Maserati Ghibli GranLusso 2017

Eerder kondigde Maserati de vernieuwde Ghibli aan voor de Chengdu Motor Show. Vandaag heeft het Italiaanse sportwagenmerk meer details en beelden vrijgegeven.

Als GranLusso en GranSport

De opgefriste Ghibli verschijnt op de markt als luxe GranLusso en sportieve GranSport. Beide modellen hebben een bijdetijdse uitstraling, te danken aan de nieuwe grille, bumpers en adaptieve LED-koplampen. Er zijn tevens meer chroomaccenten gebruikt, waaronder voor de raamomlijsting en radiator grille.

Assistentiesystemen geüpdatet

Maserati’s kleinste is niet alleen op optisch vlak up-to-date. Ook de assistentiesystemen zijn verbeterd, zoals Integrated Vehicle Control en elektrische stuurbekrachtiging. Het eerstgenoemde systeem is een nieuwe ESP-functie. Maserati belooft dat de rijbeleving hier verder op vooruitgaat.

Meer vermogen uit Ferrari-motor

Als kers op de taart, levert de 3.0 liter V6 Twin Turbo-motor van Ferrari meer vermogen. De krachtbron produceert in totaal 430 pk (+20 pk) en 580 Nm (+30 Nm). Hierdoor duurt de acceleratie van 0-100 km/h 4,7 sec. (Ghibli S Q4) en bedraagt de topsnelheid 286 km/h.

Er is keuze uit achterwielaandrijving (standaard) of Q4-vierwielaandrijving.

Categorieën