Peugeot 308 2017

Peugeot heeft onlangs meer details en fotomateriaal van de vernieuwde 308 vrijgegeven. Ook kunnen we nu eindelijk een blik werpen op de herziene 308 GTI. Op de Nederlandse prijzen is het even wachten.

Uiterlijke en onderhuidse update

Begin vorige maand berichtten wij al over de bijgepunte 308. De update bestaat voornamelijk uit uiterlijke aanpassingen, maar ook onderhuids is er het een en ander aangepakt. Zo wordt de populaire C-segmenter leverbaar met een nieuwe 1.5 liter BlueHDi 130 S&S-dieselmotor. Ook volgt later dit jaar een nieuwe versie van de 1.2 liter PureTech 130 S&S-benzinekrachtbron.

Meer informatie over de vernieuwde 308 leest u in dit nieuwsbericht.

Ook aangescherpt: de 308 GTI

Zoals we daarnet al zeiden, heeft Peugeot meer beeldmateriaal uitgebracht van de reguliere 308-modellen én gefacelifte 308 GTI. Net als bij de andere 308-versies, treft de update vooral het uiterlijk. Denk aan nieuwe lichtunits en een andere grille.

Ook het kleurenaanbod van de 308 GTI is uitgebreid met een nieuwe Coupe Franche-variant: Magnetic Blue wordt gecombineerd met Perla Nera Black. Qua motorisering blijft daarentegen alles bij het oude: de 270 pk sterke 1.6 liter e-THP S&S is nog altijd in dienst.

Categorieën