Peugeot 308 GT 2017

Peugeot heeft vandaag de vernieuwde 308 en 308 SW getoond. Het gaat vooral om optische updates, maar ook qua motorisering is er nieuws. Prijzen worden later bekendgemaakt. 

Optisch gewijzigd

Dankzij de doorgevoerde facelift, loopt de 308 weer in lijn met andere nieuwe Peugeots. Hiermee bedoelen we onder meer de 3008, waarmee we afgelopen dagen op pad gingen.

De vernieuwde 308 is voorzien van een nieuwe grille met daarop het logo, in plaats van op de motorkap. Daarnaast ontwierp het Franse merk een nieuwe voorbumper en is de achterzijde herbekeken, al zijn daar nog geen foto’s van vrijgegeven. Op onderstaande beelden zie je overigens de GT-uitvoering van zowel de hatchback als SW.

Vrijstaand touchscreen

Hoewel er ook geen beeldmateriaal beschikbaar is van het interieur, spreekt Peugeot over belangrijke updates. Zo krijgt de 308 een vrijstaand touchscreen en 3D-navigatie.

Hier blijft het niet bij: ook past de fabrikant veiligheidssystemen uit de 3008 toe, zoals Active Safety Brake en Active Lane Departure Warning. Andere nieuwigheden zijn adaptieve cruise control met stopfunctie, actieve parkeerhulp en een geavanceerde achteruitrijcamera (180° Visiopark 1).

Nieuwe dieselmotor

Tot slot breidt Peugeot het motorenprogramma uit met de nieuwe 1.5 liter BlueHDi 130 S&S-dieselkrachtbron. Binnen de PSA Group, is de vernieuwde 308 het eerste model die met deze motor geleverd wordt. 

Als kers op de taart, meldt het merk dat de 308 GT over een nieuwe EAT8-achttrapsautomaat beschikt. Volgens Peugeot is de transmissie speciaal voor de sportieve C-segmenter ontwikkeld, in samenwerking met het Japanse Aisin.

Categorieën