Mazda6 Sedan 2018 (US)

Tijdens de Los Angeles Auto Show wordt de vernieuwde Mazda6 Sedan voorgesteld aan pers en publiek. Het model is zowel optisch als onderhuids verder verbeterd.

Optische veranderingen

Het eerste wat opvalt, is zijn nieuwe grille en standaard aanwezige LED-koplampen. Ook de achterzijde is iets veranderd, maar minder opvallend als het front. De verchroomde strip op de achterklep loopt voortaan door tot in de achterlichten.

Niet alleen het uiterlijk is onder handen genomen. Ook het leveringsprogramma is verder uitgebreid, met o.a. nieuwe 17 en 19 inch lichtmetalen velgen. Daarnaast is het interieur aangepakt, waarbij alleen het stuur en enkele elementen identiek zijn aan de vorige Mazda6. De ventilatieroosters hebben een nieuw design en veel bedieningsknoppen zijn achterwege gelaten.

Mazda6 Sedan met cilinderuitschakeling

Op Noord-Amerikaanse bodem wordt de vernieuwde Mazda6 Sedan leverbaar met een geüpgradede 2.5 liter SkyActiv-G-benzinemotor. Deze viercilinder krachtbron (250 pk en 420 Nm) is voorzien van cilinderuitschakeling, om zo het brandstofverbruik te verminderen. De buitenste twee cilinders worden, bij een constante snelheid tussen 40 en 80 km/h, uitgeschakeld.

Naast een automatische zestrapstransmissie, levert Mazda in de Verenigde Staten ook een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Categorieën