Mazda6 Sedan 2017

Onlangs is de licht verbeterde Mazda6 gepresenteerd, die klaargestoomd is voor modeljaar 2017. Eind dit najaar verwacht de importeur hem bij de Europese dealers, dus ook in Nederland.

Motoren

Op het gebied van motorisering vonden er enkele verbeteringen plaats. Zo is de 2.2 liter SkyActiv-D-dieselmotor voortaan voorzien van drie nieuwe systemen, namelijk High-Precision DE Boost Control, Natural Sound Smoother en Natural Sound Frequency Control. Ieder systeem heeft zijn eigen taak: de eerste verbetert de turbodrukregeling, de laatstgenoemde twee verminderen het motorgeluid.

Het motoraanbod van de Mazda6 bestaat vanaf modeljaar 2017 uit drie benzinemotoren (2.0 liter SkyActiv 145/165 en 2.5 liter SkyActiv-G 192) en twee dieselkrachtbronnen (2.2 liter SkyActiv-D 150/175). Alle motoren zijn gekoppeld aan een automatische zestrapsautomaat of handgeschakelde zesversnellingsbak.

Verdere aanpassingen

Mazda liet het niet alleen bij onderhuidse aanpassingen. Ook het interieur werd her en der verbeterd. Enkele voorbeelden zijn het nieuwe stuurwiel, head-up display en 4,6 inch TFT LCD-beeldscherm. Tevens is er meer gebruikgemaakt van isolatiemateriaal, dat onder meer is toegepast in de portieren.

Ten slotte kan de klant kiezen voor een nieuwe exterieurkleur (Machine Grey), en is de veiligheidsuitrusting uitgebreid. Vanaf nu is er het nieuwe Sign Recognition-systeem, dat belangrijke verkeersborden waarneemt. Ook is Advanced Smart City Brake Support verder ontwikkeld.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën