Mazda Kai Concept 2017

Mazda heeft op de Tokyo Motor Show de Kai Concept gepresenteerd. Dit nieuwe studiemodel beleeft op deze internationale autobeurs zijn werelddebuut.

Voorbode van nieuwe Mazda3

Hoewel Mazda het niet bevestigt, is de Kai Concept mogelijk een voorbode van de volgende generatie Mazda3. De carrosserievorm (hatchback) en grootte komen in elk geval overeen.

De aandrijving wordt verzorgd door een SkyActiv-X-benzinemotor, die beschikt over een nieuwe verbrandingstechniek. Het is de eerste benzinemotor met compressie-ontsteking ter wereld. Hoeveel vermogen de krachtbron genereert is niet bekend. Wel heeft de Kai Concept vierwielaandrijving en huist de motor voorin.

Aangepast Kodo-design

Het design van de Kai Concept is opvallend clean. Het Kodo-designthema is licht aangepast, waarbij overbodige lijnen achterwege zijn gelaten. De grote grille doet ons denken aan de Mazda CX-5 met een doorlopende, verchroomde lijn.

Het interieurontwerp sluit perfect aan op de buitenzijde. Donkere en rode materialen wisselen elkaar af, terwijl de middenconsole de bestuurder en bijrijder van elkaar scheidt.

Categorieën