De flamboyante Franse schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry is precies 80 jaar dood en dat is voor DS Automobiles reden om een samenwerking met de erfgenamen te presenteren.

Special editions van de DS3, DS4 en DS7 zijn opgedragen aan de geestelijk vader van ‘Le Petit Prince’. Het wereldberoemde filosofische sprookje dat in 1943 verscheen. Het boekje is na de bijbel het meest vertaalde verhaal ter wereld. Antoine de Saint-Exupéry was naast schrijver ook piloot, humanist en kunstenaar. Hij was een avonturier in hart en nieren en zijn verhalen hebben DS Automobiles geïnspireerd tot een eerbetoon.

De DS3 is voor deze gelegenheid beschikbaar in de speciale kleur ‘Night Flight’. Een parelmoerlak met gouden reflecties, die volgens DS doen denken aan een sterrenhemel bij zonsopgang. Of dat echt zo is moeten we morgenvroeg nog even checken. Op de dorpellijsten vind je het citaat “For those who travel, the stars are guides”, samen met een illustratie uit ‘Le Petit Prince’.  Het interieur van de bijzondere DS3 bestaat uit enkele meters nappalederen bekleding en dashboardbedekking.

Filosofische aanbieding

DS is flink geïnspireerd door de Saint-Exupéry en filosofeert lekker door: ‘Satijnstiksels trekken lijnen als een vallende ster en het iconische parelstiksel is uitgevoerd in de kleur ‘Terre de Cassel’’. Standaard heb je op de literair verantwoorde DS3 beschikking over stoelverwarming, navigatie en ChatGPT-functie. De DS 3 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY, een hele mond vol, is leverbaar als elektrische en hybride variant. Prijskaartje? vanaf 42.890 euro.

Borduurwerkjes

Ook de DS4 en de DS7 ontkomen niet aan de Antoine de Saint-Exupéry behandeling. Op de dorpellijsten van de DS4 staat “The stars determine true distances for us” en een tekening van een vliegtuig gegraveerd.  Voor 54.740 euro heb je beschikking over de E-Tense plugin-hybride variant met 225 pk. Voorzien van o.a. lederen bekleding en verwarmbare en geventileerde stoelen met massagefunctie.  

De DS7 krijgt een nog diepere boodschap mee, en bevat een citaat op de dorpel uit The Wisdom of the Sands. Een verzameling overpeinzingen over de menselijke conditie. “It is the pathway of dialogue between the stars and us”. Je moet er even voor gaan zitten zeg maar. Dat kan in de geventileerde stoelen met nappaleren bekleding met borduurwerkjes, afgewerkt met bijzondere stiksels.

De DS 7 ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY is als plug-in hybride met 225 pk verkrijgbaar vanaf 62.590 euro.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *