Lexus LS 500 F Sport 2017

Zoals vorige week al werd beloofd, presenteert Lexus tijdens de New York International Auto Show de nieuwe LS 500 F Sport. De onthulling vond vandaag plaats, waardoor nu alle details en foto’s zijn vrijgegeven.

Vier versies in totaal

Door de komst van de F Sport-uitvoering, heeft Lexus nu vier LS-versies in huis. Naast de reguliere LS 500, die in januari in Detroit debuteerde, is er ook nog de LS 500h. Deze hybride-variant werd vorige maand op de Autosalon van Genève voorgesteld, terwijl nu de F Sport-variant zijn wereldpremière beleeft. De F Sport verschijnt als LS 500 en LS 500h op de markt.

Sportief vanbuiten, luxe vanbinnen

De sportieve variant onderscheidt zich door een F Sport-grille en grotere luchtroosters. De vergrootte openingen zorgen, naast een imposante voorzijde, ook voor een betere motorkoeling. Daarnaast is het model herkenbaar aan de F Sport-badges, 20 inch velgen en de exclusieve exterieurkleuren White Nova en Heat Blue.

Ook binnenin levert Lexus maatwerk. Zo kunnen we, net als luxe, eveneens rekenen op een sportieve sfeer. Denk onder meer aan stoelen, een stuurwiel en instrumentarium in F Sport-design. Tevens gebruikten de Japanners leer en suéde-bekleding, dat optioneel leverbaar is in rood.

Twee motoriseringen

Daarnet zeiden we het al: de F Sport-uitvoering wordt leverbaar als LS 500 en LS 500h. In het geval van de eerstgenoemde motorisering, krijg je een 421 pk sterke 3.5 liter V6-twinturbomotor met 600 Nm koppel. De hybride-versie beschikt eveneens over een 3.5 liter zescilinder, gekoppeld aan twee elektromotoren en een lithium-ion batterij. Het gezamenlijke vermogen komt uit op 359 pk.

Vierwielbesturing is standaard

De LS 500 en LS 500h als F Sport zijn standaard rijk uitgerust, wat uiteraard verwacht wordt in dit segment. Standaardvoorzieningen zijn bijvoorbeeld vierwielbesturing, luchtvering en grotere remmen. Ook aan veiligheidssystemen is gedacht, zoals Pre-Crash Safety, Rear Cross Traffic Alert & Breaking, adaptieve cruise control en Pedestrian Detection met Active Steering.

Categorieën