Lexus LS 2017

Lexus presenteerde onlangs tijdens de North American International Auto Show (8 t/m 22 januari 2017) de compleet nieuwe LS. Met deze derde generatie gaat Lexus een stap verder in vergelijking met zijn voorganger: zowel op het gebied van design als techniek. Eind dit jaar arriveert hij bij de Nederlandse dealers.

Gedurfde vormgeving

De nieuwe LS heeft, net als alle andere nieuwe Lexus-modellen, een gedurfde vormgeving. Hiermee bedoelen we onder meer de gigantische grille, puntig gevormde lichtunits, strakke lijnen op de flanken en velgen, die te bestellen zijn in de maten 19 of 20 inch. Daarnaast valt op dat de motorkap, in verhouding tot de kofferklep, behoorlijk lang is. 

Ten opzichte van de vorige LS, is de nieuwe generatie 15 millimeter lager en heeft hij een 3,5 centimeter grotere wielbasis (3.125 mm). Lexus’ vlaggenschip meet 5.235 mm in lengte, 1.450 mm in hoogte en 1.900 mm in breedte.

Luxe interieur

Het interieur maakt vooral een chique indruk. Lexus voorziet de LS van 28-voudig verstelbare voorstoelen met verwarm-, ventilatie- en massagefunctie, waarin genoten kan worden van het Mark Levinson-audiosysteem. Optioneel is een 3D Surround System leverbaar met luidsprekers, die op fraaie wijze in de hemelbekleding zijn weggewerkt.

Met de LS doet Lexus mee in de wereld van luxe toplimousines, en dus is hij uitgerust met alleen hoogwaardige materialen. Zo maakte de Japanse fabrikant gebruik van handbewerkte Shimamoku-houtpatronen, sfeerverlichting voor de portieren en lederen bekleding.

Geen achtcilinder, wel een V6

De LS wordt enkel aangeboden met een 3.5 liter twin-turbo V6-motor onder de kap. Dit blok produceert 421 pk en 600 Nm aan maximumkoppel, en zorgt voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,5 seconden.

De zescilinder krachtbron is gekoppeld aan een tientrapsautomaat, die vervolgens de aandrijfkrachten naar de achterwielen doorstuurt. Ten slotte is het mogelijk om zelf te schakelen, middels de peddels achter het stuurwiel.

Veiligheidssystemen

Standaard aanwezige veiligheidssystemen in de LS zijn Pre-Crash Safety, Rear Cross Traffic Alert, adaptieve cruise control en Advanced Lane Keeping Assist. 

Een nieuweling binnen de bekende veiligheidsuitrusting, is Intuitive Pedestrian Detection met Active Steering. Dit systeem detecteert voetgangers vóór de auto en wanneer een aanrijding dreigt, remt hij automatisch af en stuurt ‘ie om de voetganger heen. Nog belangrijker is, dat hij dit doet zonder de rijbaan te verlaten.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën